Rabobank gaat Rapiditas helpen bij het realiseren van haar ambities

Gepubliceerd op 12 april 2018 in Algemeen

Rabobank Rijk van Nijmegen heeft een nieuwe sponsorstrategie. Vanaf dit jaar vult de Rabobank haar sponsoring anders in door tien verenigingen en stichtingen intensief te ondersteunen bij het invullen van hun ambities op gebied van financiën, bestuur, gezondheid, duurzaamheid, respect en maatschappelijke rol. Onze pitch waarbij we vooral onze inzet en ambities onder de aandacht brachten, heeft ertoe geleid dat Rapiditas tot de gelukkigen behoort. De andere negen verenigingen en stichtingen zijn VV Beuningse Boys, De Basis, De Treffers, Music Meeting, Sportclub Woezik, SV Heumen, Theater ’t Mozaïek en Union Hockey.

 De tien verenigingen en stichtingen gaan de komende twee jaar zelf aan de slag met hun ambities en krijgen hierbij ondersteuning van verenigingsexperts en bankmedewerkers.  De samenwerking met Rapiditas houdt in dat de Rabobank en NOC/NSF samen met haar partners invulling gaan geven aan het ontwikkelen van een visie op het vernieuwen van de accommodatie van TV Rapiditas. Daaronder valt ook het verkennen van de mogelijkheden van samenwerking, en ontwikkelen van modellen voor investering en exploitatie. In dit plan kunnen dan zaken als duurzaamheid, rolstoeltoegankelijkheid, mogelijkheden voor maatschappelijke bijdrage en vergroten van exploitatie mogelijkheden door de uitbreiding van de openingstijden meegenomen worden. Rapiditas krijgt bovendien een financiële bijdrage over een periode van 2 jaar van €1.500,00.

De vele verenigingen waar dagelijks duizenden mensen samen sporten, samen muziek maken en samen hun favoriete bezigheid beoefenen vormen het grootste sociale netwerk van de regio. Ze verbinden mensen door alle lagen en leeftijden van de bevolking en dragen hiermee bij aan een sterkere lokale samenleving. Ook leiden ze talenten op die zonder de vereniging nooit zo ver zouden komen. Rabobank Rijk van Nijmegen is al vele jaren verbonden met de lokale verenigingen, maar deze verenigingen hebben het zwaar en kennen veel uitdagingen. Verenigingen en stichtingen hebben te kampen met teruglopende bijdragen van lokale overheden, onder druk staande ledenaantallen en te weinig vrijwilligers. De Rabobank ziet het belang van verenigingen, nu en in de toekomst, en gelooft in de kracht van deze clubs.

Op dinsdagavond 3 april was er een gezamenlijk aftrapmoment met de 10 geselecteerde verenigingen bij de Rabobank.