Dag 6 Eredivisie Tennis op 5 juni 2018

Gepubliceerd op 9 juni 2018 in Algemeen

Dag 06 Eredivisie competitie, Rapiditas – ALTA Amersfoort, 05-06-2018

 

De dag begon als andere dagen zonnig, en hoopvol voor ons, want we hadden een thuiswedstrijd voor de boeg, tegen het sterke ALTA uit Amersfoort.

 

Als gewoonlijk traden de dames als eerste aan, Chayenne als eerste tegen de bij ons allen bekende Bibiane Schoofs, en Rosalie tegen de Roemeense Raluca Serban.

Voor beide dames een zware opgave, daar de tegenstandsters hoger op de wereldranglijst staan.

Desalniettemin werd er vol goede moed aan de wedstrijden begonnen, al werd snel duidelijk hoe deze zouden eindigen, helaas met verlies, Chayenne met 1-6 en 3-6, Rosalie met de omgekeerde setstanden, namelijk 3-6 en 1-6.

Er werd om elke bal gevochten,

vuistjes getoond,

hard geslagen en

soms, gevallen!!!!

Ook Chayenne liet zich niet van het veld slaan, vocht ook om elk punt, zoals het hoort natuurlijk!!

De heren mochten na de dames de baan op, Miliaan tegen de gerenommeerde Antal van der Duim, en Alban tegen ‘muur’ Nick van der Meer.

Beide partijen werden op het scherpst van snede gespeeld, mooie punten en alles wat een wedstrijd in zich moet hebben……….

Helaas trok Antal aan het langste eind in zijn partij tegen Miliaan, wel een mooie drie-setter, 2-6, 6-3 en 3-6.

Alban en Nick maakten er ook een bijzonder mooi gevecht van, eerste set 7-5 voor Alban, in de tweede set werd het van 5-1 voor, toch even 5-4 door de tegenstribbelende Nick, maar dan toch 6-4!

Flying Dutchman Alban……..

Miliaan op weg naar een winner…….

 

En zo ga je op weg naar de dubbels, Eva en Rosalie tegen Bibiane en Sandra (Zaniewska), en de heren Miliaan en Wesley Koolhof (terug uit Roland Garros en op weg naar het volgende toernooi,

in Rosmalen) tegen

Ook dit werd een partij om van te smullen, met vele hoogtepunten, maar helaas ook met dieptepunten, en één van die dieptepunten was een laatste punt, dat voor de tegenstander.

Zij wonnen uiteindelijk deze wedstrijd in een super tiebreak in de derde set: 3-6, 7-5 en 9-11. Alweer een driesetter die voor ons verloren gaat, hoe is het mogelijk???

Eindstand zodoende 1-5 in het voordeel van ALTA.

 

Er blijft voor ons nog maar één ding over, winnen aanstaande donderdag van TC Salland, uit in Bathmen, om zodoende geen laatste te worden……..

 

We zullen het zien…….

Wesley en Rosalie…..

Onze dames klaar voor de strijd…….

Gelukkig konden we nog lachen aan het eind

Kom Nick, met die High Five………..

 

Groeten,

René.