JERNILIUS IN DE FINALE VAN UNIEK SPORTTALENT 2018!! 

Gepubliceerd op 6 oktober 2018 in Algemeen

4 oktober 2018

JERNILIUS IN DE FINALE VAN UNIEK SPORTTALENT 2018!! 

Het is gelukt. Jernilius Martina is door naar de finale en dingt mee naar de titel “Uniek Sporttalent 2018”.

De zesjarige Jernilius is een actief racerunner, zwemmer en rolstoeltennisser, maar bovenal door zijn gedrevenheid een inspiratiebron voor alle jonge sporters met een beperking.

De finale start op 10 oktober en eindigt op 17 oktober. Hoe meer stemmen, hoe meer kans op de titel, 1.000 euro voor zichzelf en 4.000 euro voor TV Rapiditas, zodat we het rolstoeltennis voor vele geinspireerde kinderen laagdrempelig kunnen blijven aanbieden.

Jernilius woont met zijn vader, moeder en 3 broertjes in Nijmegen. Vanaf de geboorte heeft hij een verkort been. Zijn enthousiasme begon met een rolstoeltennisclinic van de Esther Vergeer Foundation. Inmiddels heeft hij een vaste plek in het rolstoeltennisteam van TV Rapiditas in Nijmegen verworven. Zijn trainer is Mirella ter Horst.

Mirella: ‘Tijdens de eerste trainingen werd al snel duidelijk dat Jernilius een bijzondere jongen is. Hij ontwikkelde zich snel, niet alleen als sporter maar ook als het gaat om zelfstandigheid, zelfredzaamheid en zelfvertrouwen. En minstens zo belangrijk, Jernilius heeft vooral veel plezier in het sporten.’

Jernilius Martina  is een groot voorbeeld en inspiratiebron voor jongeren met een beperking en hun ouders. Hij laat zien hoe sporten en bewegen helpen om je beter te voelen en fitter te worden. Reden waarom Jernilius de titel Uniek Sporttalent 2018 dubbel en dwars verdient.

De finale start op 10 oktober en eindigt op 17 oktober. Gedurende de finale kan er door het publiek worden gestemd op de 3 finalisten per categorie (9 finalisten in totaal). De jury brengt ook een stem uit. Na 17 oktober wordt het jury-oordeel samengevoegd met de publieksstemmen en komt de winnaar naar voren. De winnaars worden tussen 18 en 26 oktober bekend gemaakt. Op het Benefietdiner voor de Gehandicaptensport op 30 oktober 2018 in de Johan Cruijff ArenA worden de winnaars gehuldigd.

Is Jernilius Martina ook jouw Uniek Sporttalent 2018?

Stem dan vanaf 10 oktober op Jernilius via de link hieronder!

https://www.unieksporten.nl/sporttalent/deelnemers/241/jernilius-martina/stemronde/3