Baanregels zomerseizoen 2019

Gepubliceerd op 10 maart 2019 in Algemeen

Baanregels zomerseizoen 2019

Om er voor te zorgen dat onze gravelbanen zo optimaal mogelijk bespeelbaar blijven vind je hieronder de voornaamste baanregels:

  • Het dragen van tennisschoenen is verplicht. Andere sportschoenen zijn niet toegestaan.
  • Slepen van de baan. Na het tennissen sleep je de baan met het sleepnet in de richting zoals weergegeven in de afbeelding hierboven. Sleep altijd de hele baan van hek tot net en ruim buiten de tramrails. Zo zorg je ervoor dat het losgelopen gravel weer wordt verdeeld over de baan en voorkom je mosvorming naast en tussen de banen. Het sleepnet hang je weer terug met de plank rustend op de haakjes. Lukt jou dat niet in je eentje vraag dan je tennismaatje om te helpen.
  • Lichte regen: zolang de baan niet gaat glimmen of plasvorming optreedt, mag je tennissen. Glimmen betekent STOPPEN. Dit is ook voor je eigen veiligheid. Op een natte baan glijd je eerder uit.
  • Het bespelen van de baan bij regen: Normale en flinke regen: Als er plassen op de baan staan mag je beslist niet tennissen. Gebeurt het tijdens jouw training/partij, dan direct de baan af. Niet gaan slepen, dat maakt dat je het gravel te veel naar een bepaalde kant trekt en elders gaten sleept.
  • Plassen mogen nooit worden gesleept!
  • Stuur een bericht naar tvrapiditas@gmail.com indien er beschadigingen aan de baan worden geconstateerd.
  • Check de website voor informatie over de bespeelbaarheid van de banen of andere bijzonderheden.