World Tour Tenniskids Rood-Oranje

WORLD TOUR COMPETITIE Rood en Oranje Nieuwe stijl

Sinds enige jaren doen de jeugdspelers van TV Rapiditas mee aan de World Tourcompetitie. Soms met tenniskids logo 2succes, maar altijd met veel plezier.

De World Tour is door de knltb opgezet voor de beginnende en de iets gevorderde jeugdspelers in de leeftijd van 4 t/m 13 jaar. De jeugdspelers in deze leeftijdscategorie vallen onder Tenniskids. De competitie voor de (blauw) rood en oranje spelers heet: De World Tour.

Ofschoon de World Tour een competitie is, heeft het als hoofddoel om op een uitdagende manier kinderen het tennisspel te leren in samenspel met leeftijdsgenoten. Plezier en samenspel staan volgens Rapiditas in deze jeugdcompetitie voorop.

World Tour Rood 1 - warming up

World Tour Rood 1 – warming up

World Tour competitie Rood 1

World Tour competitie Rood 1

 

 

 

 

 

 

 

De indeling

De World Tour competitie is ingedeeld in twee kleuren: Rood en Oranje. Die hebben elk weer twee niveaus.

Kinderen in de leeftijd 4 t/m 11 kunnen uitkomen in de kleur Rood. Afhankelijk van hun niveau en tennisjaren worden ze ingedeeld in Rood 2 (startende en/of zeer jonge spelers) of in Rood 1 (jonge spelers of spelers die pas een paar maanden tot ca. 4 seizoenen les hebben).

Ook in Oranje zijn er twee niveaus: Oranje 2 voor de beginnende oranje-speler en Oranje 1 voor de gevorderde oranje-speler. De leeftijdsmarge voor Oranje loopt van 6 t/m 13 jaar.

Deze niveaukleuren komen overeen met de kleur van de tennisballen waarmee ze trainen. Bij TV Rapiditas bepaalt de trainer in samenspraak met de jeugdcommissie de kleur waarin de jeugdspeler speelt in deze competitie.

indeling naar leeftijd en kleur in de World Tour en Tenniskids

Aanmelden World Tour competitie

Als uw kind lid is van onze club, kan hij/zij altijd mee doen, mits hij/zij niet ouder is dan 13 jaar. Als u uw kind wilt aanmelden, kan dat op een paar manieren:

U heeft een digitaal invulformulier per mail van de jeugdcommissie ontvangen, die u volledig ingevuld terugstuurt naar de jeugdcommissie. Twee keer per jaar kunt u uw kind inschrijven; voor de voorjaarscompetitie en voor de najaarscompetitie.

  1. De jeugdcommissie stuurt u een mailing met invulformulier eind november en half december willen we graag alle aanmeldingen binnen hebben. Dit is de aanmelding voor World Tour voorjaar.
  2. De jeugdcommissie stuurt u een mailing met invulformulier half mei en half juni willen we graag alle aanmeldingen binnen hebben. Dit is de aanmelding voor de World Tour najaar.

Of u klikt de link aan op onze site onder het tabblad Jeugd op “Inschrijving World Tour Rood-Oranje én Groen”. En vult daar de gegevens van uw kind op het inschrijfformulier in. De link zal er in december / begin januari voor het voorjaar of in mei/begin juni voor het najaar op komen te staan.

De andere mogelijkheid om uw kind aan te melden is via de trainer. U laat de naam van uw kind, zijn/haar knltb nummer en uw naam, mail- en adresgegevens achter bij de trainer en de trainer zorgt ervoor dat de aanmelding bij de jeugdcommissie terecht komt. De jeugdcommissie neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

World Tour maar lid van een andere club?

Ben je lid bij een andere tennisclub en wil je meedoen met de World Tour maar heb je geen tennismaatjes die in jouw kleur kunnen of willen uitkomen, dan kun je je bij TV Rapiditas aanmelden. We voegen je, in overleg met de knltb, toe aan een van onze teams, passend bij jouw niveau (kleur).

Ook TV Rapiditasspelers mogen zich voegen bij een World Tourteam van een andere club. Dit gebeurt altijd in overleg met onze trainers en de jeugdcommissie van TV Rapiditas.

Heeft uw kind nog geen knltb nummer, dan kan hij/zij nog niet meedoen aan de competitie World Tour. Zonder knlt nummer kan uw kind uitkomend in oranje in het tenniskids.toernooi-systeem niet toegevoegd worden aan de lijst van deelnemers.

Voor rood-spelende kinderen geldt dat zij zich ook nog tijdens de competitie kunnen aanmelden (weliswaar in overleg met de jeugdcommissie). Want een Rood team kan in 2017 maar maximaal 8 spelers bevatten.

Voor oranje-spelende kinderen geldt dat zij zich in principe na de inschrijvingstermijn niet meer kunnen inschrijven. Zullen moeten wachten op een uitvallende speler of op de nieuwe competitieperiode.

De informatie over de World Tour competitie is uitgebreid en wordt constant geactualiseerd door de jeugdcommissie. Het is dus belangrijk dat als u uw kind heeft opgegeven, dat u zich goed laat inlichten. Vragen kunt u bij voorkeur stellen aan de jeugdcommissie door het sturen van een mail aan: rapiditasjeugd@gmail.com. Maar u kunt ook bij de trainers terecht.

Wanneer is de World Tour?

De World Tour competitie voorjaar loopt van begin maart tot en met juni. En van september tot (en met) november. De competitiedagen zijn altijd op zondag. En de dag begint meestal rond 9.00u. Soms moeten we later beginnen, dan krijgt u daarover bericht of u vindt de informatie onder het kopje Agenda op de homepage van deze site.

Voor de rood-spelende jeugd duurt de competitieochtend maximaal 2 uur met een pauze van ca. 30 minuten. Ze spelen volledig gemixt korte potjes (enkel) tot er 7 punten behaald zijn.

Voor de oranje-spelende jeugd duurt de competitieochtend ca. 2 1/2 uur (met een kleine uitloopmogelijkheid). De kinderen spelen in oranje korte potjes (om 5 games met BPS (Beslissend Punt Systeem bij 40-40). Ze spelen zowel singles als dubbels waarbij ze meestal een duo vormen met iemand van het eigen team. Incidenteel dubbelt hij/zij met een speler van een ander team. De kinderen zijn niet elke ronde aan de beurt, zodat ze om beurten een korte pauze hebben.

Aan het eind van de competitieochtend sluiten we gezamenlijk af. De kinderen krijgen dan een sticker voor in hun World Tour-boekje en een kleine traktatie.

Het weer: regen?

De competitie gaat in principe altijd door. Ook als het regent. Natuurlijk kijken we goed of de banen bespeelbaar zijn en mocht het echt bar en boos zijn, dan laten we zo snel mogelijk weten of de competitieochtend geannuleerd wordt. De regels luiden echter: bij regen wachten we een uur, dan zal de wedstrijdleiding melden of de competitieochtend door kan gaan. Bij vragen, neem eerst contact op met de jeugdcommissie.

Informatie over de WT competitie (aanvangstijden, locaties, tegenstanders) kunt u vinden op:

tenniskids.toernooi.nl

Informatie over de opzet van Tenniskids, de spelregels van de World Tour, de baanindeling van Rood en Oranje, de puntentelling van Rood of Oranje en nog veel meer, kunt u vinden op:

tenniskids.nl

Informatie over de banen bij TV Rapiditas of over de laatste aanvangstijden of teamwisseling, houd uw mail in de gaten (bij aanmelding) en anders op de homepage van deze site.

Wij wensen alle Tenniskids superveel tennisplezier!

World Tour rood-oranje ballen