Beperkte beschikbaarheid banen door opdooi en lockdown maatregelen

15 januari 2021


Door: Het bestuur

De banen zijn door vorst en opdooi beperkt bespeelbaar. Tevens is de banendruk hoog door de beperkingen van de lockdown. We proberen iedereen zoveel mogelijk in de gelegenheid te stellen van de banen gebruik te maken. Dit vraagt creativiteit en begrip.

Zoals jullie waarschijnlijk al gemerkt hebben zijn sinds 9 januari de banen door vorst en opdooi nauwelijks bespeelbaar. Dat is natuurlijk heel jammer, zeker als overdag een heerlijk zonnetje juist uitnodigt om te tennissen.

Conditie banen bij vorst en opdooi

Bij opdooi wordt de toplaag zacht en kan het water niet weg doordat de ondergrond nog bevroren is. De toplaag wordt zacht en papperig. Bij verdere dooi komen de banen onder water te staan. Dat is het teken dat ook de ondergrond is ontdooid. De banen zijn dan heel erg zacht, je zakt er met je schoenen in weg. 

De banen moeten vervolgens drogen en dat gaat in de winter niet zo snel en is afhankelijk van het weer, zon, wind, nachtvorst, en kan een paar dagen duren. Door te spelen op te zachte banen kunnen de banen flink beschadigen. De gravel blijft als het ware onder je schoenen plakken waardoor je gaten in de gravel loopt. Je kunt dan niet tennissen. Dit laten we weten op de website.

Beschikbaarheid banen

Daarnaast hebben we natuurlijk ook te maken met de beperkingen van de huidige lockdown. We mogen alleen enkelen en de tennishal is gesloten. Dat betekent dat momenteel alle trainingen buiten moeten plaatsvinden en dus een grotere druk op de banen. Het is passen en meten en we willen graag iedereen tegemoet komen. Dat betekent dat we ​gedurende deze lockdown een beroep doen op jullie om creatief om te gaan met de beschikbare tijd. Eenieder die in staat is om overdag te tennissen raden we dan ook zeker aan dit te doen. Tot 18 uur zijn er van maandag t/m donderdag voldoende speelmogelijkheden. Van 18-20 uur zijn tien banen gereserveerd voor trainingen. Na 20 uur zijn er vier banen beschikbaar voor vrij tennissen. De speelduur is inmiddels aangepast naar 45 minuten.

Op vrijdag en in het weekend zijn er geen groepstrainingen en zijn de banen beschikbaar voor vrij tennissen.

Trainingen

We krijgen ook al veel vragen over de indoortrainingen. Bij de inschrijving hebben we de deelnemers reeds gewezen op de mogelijkheid dat deze buiten zouden plaatsvinden indien de coronamaatregelen zouden worden aangescherpt. Op dit moment weten we nog niet hoe lang de lockdown gaat duren. We gaan bekijken wat mogelijk is wat betreft restitutie van niet genoten trainingen. 

We hopen op jullie begrip, hou nog even vol zodat we snel weer met zijn allen kunnen genieten van de tennissport!

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen