Durf te dromen - De droom van Floor

12 oktober 2019


Door: Silke Lapschies

De Esther Vergeer Foundation bestaat 15 jaar en dat vieren ze met de reizende expositie ‘Durf te dromen’. De feestelijke aftrap was op 1 oktober in het Cobra Museum in Amstelveen door H.K.H Prinses Margriet.

De dromen van 15 kinderen zijn vastgelegd door 15 topfotografen en bekende Nederlanders zoals Max Verstappen, Humberto Tan en Estelle Cruijff. Vijf rolstoeltennisers van Rapiditas – Jernelius Martina, Tessa Dinessen, Floor Steggerda, Nick Jacobs en Casey Mandi  – kregen de vraag voorgelegd: ‘Wat is jouw droom?’

Hieronder de droom van Floor. ‘Ik wil graag mensen inspireren met wie ik ben. Dat je niet moet opgeven, wie je ook bent, waar je ook voor staat. Gewoon, jezelf zijn.’ Floor Steggerda (19) vertelt het met een stralende glimlach tijdens haar fotoshoot op het strand met fotograaf Jasper Faber. ‘Gewoon meedoen’ past helemaal bij Floor. Ze is een levensgenieter pur sang, weet precies wat ze wil en maakt heel bewuste keuzes om haar doelen te bereiken en toekomstdromen te verwezenlijken. Het feit dat ze rolstoelgebonden is doordat ze geboren is met spina bifida remt haar niet in haar ambities; ze houdt van reizen en volgt de lerarenopleiding Engels aan de HAN. In haar vrije tijd tennist ze via de Esther Vergeer Foundation en gaat ze regelmatig naar de sportschool om fit te blijven.

Hoe inspirerend is deze making-of video van haar shoot voor Durf te Dromen!? Geluid aan! http://bit.ly/318L9XE (Met dank aan Ruud en Fred Cloeck van de Reddingsbrigade Bloemendaal).

Bekijk de aftermovie van de opening http://bit.ly/31eo3Py.

Nieuwscategorieën