Rapiditas heeft een nieuwe voorzitter!

28 juli 2021


Door: Het Bestuur/ De nieuwe Voorzitter

Zoals aangekondigd tijdens de Algemene Ledenvergadering van 2 maart dit jaar, heeft Cas van de Groes per 1 juni zijn actieve voorzitterschap van TV Rapiditas neergelegd. Na een lange zoektocht heeft het Algemeen Bestuur een uitstekende opvolger gevonden: Elroy Cocheret de la Morinière zal ad interim het voorzitterschap overnemen. In de Algemene Ledenvergadering in februari volgend jaar kan hij door de leden officieel benoemd worden tot voorzitter. Hier onder stelt hij zich aan je voor. 

Beste leden,  

Als voorzitter zal ik me inzetten om het plezier te behouden en te faciliteren, dat ik overal zie bij Rapiditas. Ik ben enkele maanden geleden begonnen met tennissen, maar al helemaal verkocht. Tennis is moeilijk en uitdagend, en of je nou wint of verliest: Je bent buiten en je speelt met elkaar. Dat plezier en die drive zie ik ook bij alle andere leden bij Rapiditas. Wat een positieve sfeer!  

Ik zal je kort iets vertellen over mijn achtergrond: Ik was onder meer universitair docent psychologie en communicatie, voorzitter van de landelijke Sectorraad Communicatie en van het instituut voor Science & Society, en de afgelopen 15 jaar directeur en eigenaar van een trainingsbureau dat leidinggevenden traint in leiderschap, communicatie en management. Je vindt onze 22 trainers op alle Nederlandse en diverse Europese universiteiten. Daarnaast ben ik bestuursadviseur in de wetenschappelijke sector. In mijn vrije tijd maak ik graag reizen over de wereld en een van mijn hobby’s is SCUBA duiken op tropische koraalriffen. Maar tennis is op dit moment veruit mijn grootste passie.  

In mijn rol als voorzitter kijk ik altijd of dingen makkelijker, beter of leuker kunnen en probeer iedereen daarbij te ondersteunen en te inspireren. Kwaliteit, effectiviteit en passie zijn voor mij in het algemeen belangrijke waarden.

Ik ben onder de indruk van wat ik aantref bij Rapiditas: Een goed lopende tennisvereniging met meer dan 1000 leden en met een gloednieuw clubgebouw. Een vereniging met een goede en prestatieve reputatie in Nederland, met banen en trainers van topkwaliteit. Een tennispark dat de Eredivisie huisvest en veel evenementen, competities en toernooien organiseert. En dat alles voor en door de leden. Dat betekent: Het zijn de leden zelf, die in de commissies actief al deze zaken regelen, tot en met de ledenadministratie, de bar in het clubhuis, de website, het baanonderhoud en het bijhouden van het groen. Wat mij bovendien aantrekt, is dat Rapiditas zich nadrukkelijk uitspreekt voor inclusiviteit: Of je nou jong of oud bent, rolstoeler, hetero, homo, recreant of prestatiegericht talent, je hoort erbij!  

Maar wat ik ook aantref, is de kwetsbaarheid van TV Rapiditas: Het is maar een relatief klein groepje leden dat op dit moment heel veel werk verzet. Er is dan ook een tekort aan actieve leden die helpen, en daar lijden de toernooien, evenementen, de organisatie, het clubhuis en het onderhoud onder. Niet iedereen weet, dat je lidmaatschap een actieve bijdrage van je vraagt van minimaal 6 uur per jaar. Het eerste waar ik mij dus met de commissies voor wil inzetten, is veel meer leden activeren om samen met iedereen te zorgen dat alles zo goed blijft lopen. En dat gaan we onder meer doen door vaker en gericht een beroep te doen op de leden, en met meer leuke activiteiten en feestjes voor en door de actieve leden. Rapiditas was en is een fantastische tennisvereniging die sport en plezier en talent verenigt, en dat moeten we met zijn allen overeind houden. Rapiditas is er voor jou, maar ook door jou.  

Als we elkaar tegenkomen, vertel me dan wat er leeft, welke wensen je hebt en wat je voor Rapiditas zou willen of kunnen doen.  

Ik zie er naar uit je te ontmoeten.

Hartelijke groet, namens het bestuur,

Elroy Cocheret de la Morinière

Nieuwscategorieën


Reacties

Peep Stalmeier 10-08-2021 17:31

prima ook die piano 👍

Peep Stalmeier 05-08-2021 13:33

een club dóe je samen

Liesbeth Arts-te Dorsthorst 03-08-2021 15:06

Ziet er heel goed uit 'n fantastische inzet, en heel dure naam, veel succes gewenst 👍

Fabienne Douven 03-08-2021 13:49

Wat een goed nieuws, veel plezier en succes, Elroy!

Yvonne Beunders 30-07-2021 12:02

Welkom en succes!

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen