Rolstoeltennisser Casey verrast door Esther Vergeer Foundation

25 februari 2021


Bron: Omroep Gelderland

Tennisballen, rackets en een tennisnet. Zelfs een scheidsrechtersstoel. Je zult maar thuiskomen en je slaapkamer is ineens een heus tennisstadion. Het overkwam de 16-jarige Casey, rolstoeltennisser van Rapiditas.

Casey wil professioneel rolstoeltennisser worden en om die droom in leven te houden, toverde zevenvoudig paralympisch rolstoeltenniskampioen Esther Vergeer met haar foundation zijn kamer om in een center court.

"Ik dacht, wat is hier nou gebeurd", zegt Casey als hij het moment beschrijft toen hij zijn kamer binnen kwam. "Ik wist niet wat ik moest denken." Terwijl Casey op school zat, was een team dertien uur bezig zijn kamer onder handen te nemen. Het resultaat is verbluffend en dus een enorme verrassing. "Het mooist vind ik de beamer." Die projecteert een tenniswedstrijd op de muur.

Een scheidsrechtersstoel als boekenkast

"Volgens mij is hij nog steeds een beetje overrompeld door de verrassing," zegt Esther Vergeer als ze lachend naar Casey kijkt. De ogen van de jongen gaan steeds weer de kamer rond. "Het is eigenlijk het idee alsof je op het centercourt bent van een toernooi. Dus je hebt hier ook tribunes. Maar wat ik zelf een heel leuk detail vind, is de boekenkast als scheidsrechtersstoel."

Normaal nodigt de Esther Vergeer Foundation elk jaar honderd kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, uit om mee te doen met een tennis clinic en om te komen kijken naar de finale van ABN AMRO-tennis-toernooi. Door Corona kan dat dit jaar niet doorgaan. Daarom werd een alternatief bedacht. Een tennisstadion thuis: "Als de kinderen dus niet naar Rotterdam kunnen komen, dan komt het toernooi naar de kinderen toe."

'Tennis is mijn uitlaatklep'

Casey werd door Esther Vergeer uitgekozen omdat de 16-jarige volgens haar 'tennisgek' is en 'tennis ademt'. Casey beaamt dat volmondig: "Tennis is mijn uitlaatklep om energie kwijt te raken. Ik wil zo hoog mogelijk komen in het rolstoeltennis."

Bekijk hier de video van Omroep Gelderland.

Esther Vergeer Foundation

De Esther Vergeer Foundation zet zich in om de positie van kinderen en jongeren met een lichamelijke beperking wereldwijd te verbeteren door sport. Sinds 2004 zet de Esther Vergeer Foundation zich in om kinderen en jongeren met een beperking kennis te laten maken met sport en met de positieve effecten hiervan. Dit doet de foundation door hen te motiveren, te inspireren en te activeren om te gaan sporten.

Lees hier meer over de Esther Vergeer Foundation.

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen