Update coronamaatregelen: Senioren mogen ook weer de baan op!

11 mei 2020


Door: Het bestuur

Goed nieuws! In navolging van de jeugd mogen ook de senioren vanaf dinsdag 12 mei weer tennissen. De trainingen voor de senioren starten op 18 mei, informatie hierover volgt eind deze week.

Om ook voor de senioren het tennis op een verantwoordelijke en zorgvuldige wijze op te starten, volgen wij grotendeels de coronaprotocollen van de KNLTB en het NOC*NSF. Voor de jeugd verandert er niets aan de reeds bestaande regels. De algemene richtlijnen kun je nalezen op corona.knltb.nl en in deze infographic met richtlijnen van de KNLTB. Lees dit goed door voor je naar het park komt en houd je aan alle maatregelen. Tevens worden de lesgroepen geacht zich aan het routeplan te houden. Hierin zijn de looproutes voor trainingen op baan 1 en 2 (blauw), 5 en 6 (rood) en 9 en 10 (geel) aangegeven. Op het park zullen we op meerdere plekken de richtlijnen en het protocol zichtbaar maken. 

Regels voor senioren (18+) tot nader orde

Tennissen is alleen toegestaan als je op de hoogte bent van onderstaande regels: 

 • Voor iedereen (vanaf 13 jaar) op ons tennispark geldt dat ze zich te alle tijden houden aan de 1,5 meter afstandsmaatregel.
 • Het is alleen mogelijk om te singelen. Dubbelen is onder geen enkele voorwaarde toegestaan.
 • De speeltijd is maximaal 45 minuten.
 • Tennissen is alleen toegestaan nadat je digitaal hebt gereserveerd. Dit kan online via de website en via de ClubApp. Hoe dat moet, lees je hier. Lukt dit niet, stuur dan een e-mail naar de verenigingsmanager. Het bevestigen van je reservering via het afhangbord in het clubhuis is niet nodig/mogelijk. Reserveren kan vanaf 4 dagen van tevoren.
 • Om iedereen zoveel mogelijk een kans te geven om te tennissen, mag je per week maar één maal reserveren in de periode van maandag t/m vrijdag vanaf 18:00. Overdag en in het weekend geldt deze restrictie niet.
 • Probeer bij het reserveren zoveel mogelijk aansluitend aan een voorgaande boeking te reserveren, zodat banen niet onnodig vrij liggen. De verenigingsmanager kan ervoor kiezen om jouw reservering te verschuiven. Hiervan ontvang je altijd een e-mail.
 • Zonder reservering mag je niet naar het park komen.
 • Je bent niet eerder dan 5 minuten voorafgaande aan de reservering op het park en je verlaat na het spelen direct het park.
 • Neem je eigen tennisballen mee en markeer deze. Raak zoveel mogelijk alleen je eigen tennisballen aan. Tennisballen (€ 7,50 per blik) kun je kopen door een e-mail te sturen naar de verenigingsmanager. We zorgen er dan voor dat de ballen klaarstaan op het moment dat je komt tennissen.
 • Clubhuis, terras en kleedkamers zijn gesloten. In uiterste noodgevallen mag het invalidentoilet worden gebruikt. Deze kun je betreden met je ledenpas. Na gebruik dien je deze zelf schoon te maken met aanwezige schoonmaakmiddelen.
 • De baanverlichting is te bedienen via de knoppen in het invalidentoilet. 
 • Jeugdleden (t/m 18 jaar) mogen alleen vrij spelen als er een toezichthouder aanwezig is. Het vrij spelen van de jeugd is daardoor alleen op maandag t/m donderdag tijdens de trainingstijden mogelijk. De trainers zijn dan toezichthouder.
 • Voor de senioren is geen toezichthouder verplicht, we doen daarom een beroep op een ieders gezonde verstand.
 • Volg altijd de aanwijzingen op van de toezichthouder of de trainers.

We doen een dringend beroep op alle leden om de maatregelen en de aanvullende regels in acht te nemen. Zo kunnen we met zijn allen op een verantwoorde manier het tennis weer opstarten.

Bij overtreding van de regels krijgt de club een boete van € 4000 en wordt het park gesloten. Boetes worden verhaald op de overtreders.

Mochten er vragen zijn, stel ze dan per e-mail aan de verenigingsmanager.

Veel tennisplezier!

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen