Voorjaarsonderhoud is afgerond

21 februari 2023


Door: Verenigingsmanager

Het voorjaarsonderhoud door Top-Court is afgerond. De eerste banen zijn reeds bespeelbaar. Aan het begin van het seizoen zijn de banen echter nog zeer zacht. Kuiltjes graag zoveel mogelijk met je schoen dicht trappen. 

Om er voor te zorgen dat onze gravelbanen zo optimaal mogelijk bespeelbaar blijven vind je hieronder de voornaamste baanregels:

  • Het dragen van tennisschoenen is verplicht. Andere sportschoenen zijn niet toegestaan.
  • Aan het begin van het seizoen zijn de banen nog zacht. Kuiltjes zoveel mogelijk met je schoen dicht trappen. In de eerste tijd na het voorjaarsonderhoud is het gebruik van de krasbezem aan te raden. Sleep daarna met het sleepnet, dwars op de krasrichting.
  • Slepen van de baan. Na het tennissen sleep je de baan met het sleepnet zoals aangegeven in dit filmpje. Sleep altijd de hele baan van hek tot net en ruim buiten de tramrails. Zo zorg je ervoor dat het losgelopen gravel weer wordt verdeeld over de baan en voorkom je mosvorming naast en tussen de banen. Het sleepnet hang je weer terug met de plank rustend op de haakjes. Lukt jou dat niet in je eentje vraag dan je tennismaatje om te helpen.

Het bespelen van de baan bij regen:

  • Lichte regen: zolang de baan niet gaat glimmen of plasvorming optreedt, mag je tennissen. Glimmen betekent stoppen. Dit is ook voor je eigen veiligheid. Op een natte baan glijd je eerder uit.
  • Normale en flinke regen: Als er plassen op de baan staan mag je beslist niet tennissen. Gebeurt het tijdens jouw training/ partij, dan direct de baan af. Niet gaan slepen, dat maakt dat je het gravel te veel naar een bepaalde kant trekt en elders gaten sleept.
  • Plassen mogen nooit worden gesleept! 

Stuur een e-mail naar [email protected] indien er beschadigingen aan de baan worden geconstateerd en check de website voor informatie over de bespeelbaarheid van de banen of andere bijzonderheden. 

Wil je meehelpen met het baanonderhoud? Check dan de dienstenplanner in de KNLTB Clubapp en schrijf je in voor de baan/groen diensten op maandag en vrijdag van 10-13 uur.

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen