Veelgestelde vragen

Cartoon_FAQ

Internet

Hoe log ik in op Afhangbord?
Dat doe je met je e-mailadres of bondsnummer en een wachtwoord. In sommige gevallen is dat hetzelfde als bij MijnKNLTB. Heb je nog geen wachtwoord, of ben je het vergeten, dan kun je hier je wachtwoord aanvragen. Let op: je krijgt alleen je wachtwoord naar je mailadres opgestuurd als de ledenadministratie je juiste e-mailadres heeft. Ontvang je na je aanvraag binnen enkele uren geen mail met het wachtwoord, stuur dan een mailtje naar de ledenadministratie (tvrapiditas.ledenregistratie@gmail.com)  met je (nieuwe) e-mailgegevens en je bondsnummer. De ledenadministratie zal dan je (nieuwe) e-mailadres toevoegen, waarna je je wachtwoord kunt aanvragen.

Ik heb een nieuw e-mailadres, wat nu?
Het is belangrijk dat Rapiditas je actuele e-mailadres heeft. Zo kunnen we je op de hoogte houden van evenementen, vergaderingen en ander belangrijk nieuws. Tevens kun je alleen wanneer de ledenadministratie je actuele e-mailadres heeft een wachtwoord voor Afhangbord aanvragen. Geef daarom altijd je nieuwe e-mailadres door aan onze ledenadministratie: tvrapiditas.ledenregistratie@gmail.com.

Hoe werkt dat, tennisdating?
Als je leden van ongeveer dezelfde speelsterkte zoekt om eens een balletje mee te slaan, kun je via Afhangbord en de Ledenlijst die je daarop vindt een selectie maken. Kies de leeftijd, het geslacht en de speelsterkte en de namen komen naar voren. Vervolgens kun je hem of haar een mailtje sturen of bellen voor een tennisafspraak.

Lidmaatschap / Financiën

Tot wanneer loopt het lidmaatschap?
Dat loopt van 1 januari tot en met 31 december.

Hoe lang is de officiële speeltijd als je een baan gereserveerd hebt?
Als je singelt dan mag je een half uur spelen. Ga je dubbelen, of speel je met 3 personen, dan mag je 3 kwartier spelen. Zijn er geen wachtenden voor je baan, dan mag je natuurlijk zo lang spelen als je wilt. Het is verboden tussentijds, dus als je speeltijd nog loopt, dezelfde baan opnieuw te reserveren.

Ik ben verhuisd, ik heb een ander banknummer: wie past mijn gegevens aan?
Het is belangrijk altijd je nieuwe gegevens direct door te geven aan onze ledenadministratie. Als door wijzigen van je bankrekening onze automatische incasso niet lukt, krijg je niet op tijd een spelerspasje en kun je dus niet je baan reserveren of aan de competitie deelnemen. Ook sturen we af en toe fysieke informatie naar je huisadres, over vergaderingen, evenementen of ander belangrijke zaken. Het zou jammer zijn als je dat mist. Geef daarom altijd wijzigingen in je gegevens direct door aan onze ledenadministratie: tvrapiditas.ledenregistratie@gmail.com.

Ik wil mijn lidmaatschap beëindigen, kan dat via de site?
Ja,we vinden het wel jammer natuurlijk als je opzegt. Maar goed, als je echt wil dan kun je een e-mail sturen naar de ledenadministratie (tvrapiditas.ledenregistratie@gmail.com). Dit dien je wel vóór 1 december te doen. Omdat we een deel van je lidmaatschap moeten afdragen aan de KNLTB en onze begroting voor het komende jaar baseren op het aantal leden, moeten we hierin streng zijn.

Ik wil blijven tennissen, maar heb er momenteel geen geld voor. Is er een oplossing?
Jazeker. Als je om welke reden dan ook niet in staat bent direct al de hele contributie te voldoen, kunnen we een betalingsregeling treffen. Neem hiervoor wel tijdig (vóór 1 februari) contact op met de ledenadministratie: tvrapiditas.ledenregistratie@gmail.com.

Ik wil mijn kinderen laten tennissen, maar vind dat erg kostbaar. Kan ik een tegemoetkoming krijgen?
De Gemeente Nijmegen heeft een speciaal Kinderfonds voor ouders/verzorgers met een laag inkomen die hun kinderen willen laten sporten of een cultuuractiviteit willen laten doen. Op deze website vind je hierover meer informatie.

Kan ik ook alleen in de zomer tennissen?
Dat is mogelijk. Je betaalt dan iets meer dan de helft van de contributie en dan kun je tennissen vanaf 1 juli. Stuur hiervoor een berichtje naar de ledenadministratie: tvrapiditas.ledenregistratie@gmail.com. Denk er wel aan dat we je zomerlidmaatschap zonder tegenbericht aan het einde van het jaar omzetten in een gewoon lidmaatschap.

Ik ga een jaar naar het buitenland, maar wil daarna weer lid worden. Kom ik dan op een wachtlijst?
Als je een jaar niet kunt of wilt spelen, dan kun je je lidmaatschap opzeggen. Mocht er daarna een wachtlijst zijn, dan zul je moeten wachten tot er weer ruimte is. Je kunt echter ook tijdelijk administratief lid worden. Je betaalt dan een klein bedrag en je blijft lid. Als je dan weer terugkomt zet je je lidmaatschap om en kom je niet op de wachtlijst. Kijk bij Contributie voor het tarief van een administratief lidmaatschap.

Wat is een spelerspas en hoe kom ik eraan?
Als je je contributie op tijd hebt betaald, kun je aan het begin van het zomerseizoen (eind maart/begin april) je spelerspas afhalen bij de bar in het clubhuis. Met de spelerspas kun je een baan reserveren (zie hieronder). Tevens kun je met de pas aantonen dat je lid bent van Rapiditas, als bevoegde medewerkers (gastheer, groundsman, bestuursleden) je daarom vragen. Je pas is tevens bewijs van inschrijving bij de KNLTB en geeft je de mogelijkheid aan alle door de KNLTB goedgekeurde toernooien en competities deel te nemen.

Hoe kan ik een baan reserveren?
Dat kan alleen als je op het park bent. Naast de bar hangt een beeldscherm met daarbij een lezer voor je ledenpas. Als jij en je tennispartner(s) de pas door de lezer halen kun je een baan reserveren. Het systeem geeft automatisch aan welke banen vrij zijn, of wanneer banen vrij komen. Nadat je gespeeld hebt en voor een volgend koppel de baan moet verlaten, kun je opnieuw een baan reserveren.
Let op: op sommige dagen is reserveren niet mogelijk, bijvoorbeeld tijdens competitie of toernooien, of op de racketavond van de Recreatiecommissie. Vraag dan aan de competitie- of wedstrijdleiding wanneer er eventueel banen vrijkomen.

Ik wil competitie spelen. Kan dat?
In principe kan iedereen die dat wil competitie spelen, alleen is het aantal plekken daarvoor beperkt. Je kunt je daarvoor aanmelden via Afhangbord, Competities. De aanmeldformulieren komen op Afhangbord te staan, doorgaans 3 tot 4 maanden voordat de betreffende competitie van start gaat.

Park en clubhuis

Kan ik tennissen als het vriest?
Ja, dat kan. In de wintermaanden zijn alle banen open en kun je zelf de verlichting aandoen. Als het vriest zijn de banen nog prima bespeelbaar, pas als het gaat dooien wordt het gravel blubberachtig. Dan is het verboden te spelen, bovendien is het dan zeer gevaarlijk, omdat je makkelijk uitglijdt.

Is toegang tot het park bij Eredivisiewedstrijden gratis?
Ja, iedereen, lid of geen lid, kan gratis het park bezoeken. Rapiditas wil de tennissport promoten. Tennis in de Eredivisie is het hoogste niveau in Nederland, waar iedereen bij ons van mag genieten.

Is er een parkeerplaats?
Ja, Rapiditas heeft een grote parkeerplaats, die we evenwel moeten delen met andere sportverenigingen in de omgeving. Parkeren is gratis. Let er wel op dat je waardevolle spullen niet in je auto achterlaat; helaas wordt er wel eens ingebroken in auto’s.

Zijn honden op het park toegestaan?
Ja, honden zijn toegestaan, mits aangelijnd. Je dient eventuele uitwerpselen van je hond direct te verwijderen.

Klachten

Waar kan ik terecht met klachten?
Het is vervelend als je een klacht hebt. Het bestuur zal er dan alles aan  doen je klacht op de juiste manier te behandelen. Je kunt je klacht mailen naar ons secretariaat: secretariaat.tvrapiditas@gmail.com. Probeer wel de klacht zo helder mogelijk te omschrijven en vermeld altijd je telefoonnummer, zodat we je goed kunnen bereiken.