Clubavond

Update 27 april 2021: Vanwege de coronamaatregelen is de Clubavond op 16 april gestart in aangepaste vorm. Door het afschaffen van de avondklok zijn er op 27 april enkele wijzigigen aangebracht. Meer informatie is hier te lezen.

De Clubavond is een ideale gelegenheid om zonder afspraak met andere leden te tennissen. Bij de Clubavond zijn leden met alle speelsterktes welkom en voor nieuwe leden is de Clubavond een gezellige manier om in contact te komen met andere enthousiaste tennissers. De Clubavond start, van april tot oktober, elke donderdag om 20.00 uur en duurt tot 23.00 uur. Er worden in meerdere rondes dubbels gespeeld van 45 minuten en het is dan ook geen probleem als je de start van de Clubavond niet haalt. Wel vragen we je om 15 minuten voor aanvang van de volgende ronde aanwezig te zijn. De rondetijden zijn: 20:00, 20:45, 21:30 en 22:15. De donderdagavonden eindigen vaak op het terras (of binnen in het clubhuis) onder het genot van een drankje.

Elke donderdagavond zal een van de deelnemers aan de Clubavond zorgdragen voor de indeling naar sterkte zodat er leuke afwisselende partijen gespeeld kunnen worden. Speel jij vaker mee met de Clubavond, schrijf je dan in als indeler via de dienstenplanner, zodat jij en de rest het hele seizoen weer kunnen genieten van leuke potjes tennis. Dit jaar zorgen we er voor dat één persoon de hele avond achter de tafel zit, in combinatie met een bardienst. Heb je nog niet zoveel ervaring, dan is er altijd wel iemand die je op weg kan helpen! In principe speel je dus één avond zelf niet.

De data van de Clubavonden kun je terugvinden in de Activiteitenkalender op deze website.

Aanmelden tafeldienst in combinatie met bardienst

Heel handig: deze dienst telt ook mee voor de ‘twee maal drie uur verplichte vrijwilligersdienst’ die ieder lid dient uit te voeren. Het indelen combineer je dus met een bardienst. Dat betekent dat je op de avond waarop je indeelt en een bardienst draait niet kunt spelen (ook niet als er een potje van drie mensen op de baan staat). 

Voor het inschrijven van deze diensten volg je de onderstaande stappen:

 • Klik op deze website rechtsboven op 'Mijn Club' of download de KNLTB ClubApp
 • Log in met je KNLTB-gegevens (bondsnummer en wachtwoord). Geen account? Klik dan op ’Wachtwoord vergeten‘. Je krijgt dan een nieuw wachtwoord per e-mail.
 • Klik via de website op 'Diensten' of via de app of 'Dienstenplanner'
 • Kies een beschikbare dienst (Indelen Clubavond), aangegeven in het groen, en klik vervolgens op ‘Inplannen’. Na het inplannen krijg je een bevestigingsmail. Je krijgt tien dagen en één dag voorafgaande aan de vrijwilligersdienst een herinnering. Mocht je onverhoopt niet kunnen, dan dien je zelf zorg te dragen voor een vervanger. 

Reglement

 • In -en uitschrijven kan tot woensdag 20:00 uur. Alle wijzigingen na dit tijdstip worden niet meer meegenomen in de planning.
 • De indeling van de Clubavond ontvang je via de mail uiterlijk op donderdag om 18:00 uur. Als de Clubavond niet door gaat ontvangen jullie uiterlijk om 19:00 uur bericht.
 • De partijen duren 45 minuten. Er worden vier rondes gespeeld.
 • De eerste 24 inschrijvers spelen automatisch de eerste ronde om 20:00 uur, tenzij door een deelnemer zelf een andere tijd is opgegeven. Deelnemer 25 enzovoort wordt pas vanaf de tweede ronde ingedeeld, tenzij anders opgegeven. Deelnemers die de eerste ronde hebben gespeeld pauzeren in de tweede ronde, tenzij nog plekken over in de tweede ronde. Deelnemers die de tweede ronde hebben gespeeld pauzeren in de derde ronde. Als voorbeeld: in de tweede ronde spelen 22 deelnemers die nog niet hebben gespeeld, dan worden de overige twee plekken door de eerste en tweede inschrijver uit de eerste ronde van 20:00 uur opgevuld. Deelnemers die om 21:30 uur nog geen ronde hebben gespeeld hebben altijd voorrang op mensen die al 1 of twee rondes hebben gespeeld.
 • Kom niet eerder dan 5 minuten voor aanvang van de ronde naar het tennispark en loop direct naar de baan waar je bent ingedeeld. Dit is noodzakelijk om drukte te voorkomen. Mocht je voor aanvang nog een drankje willen nuttigen op het terras of in het clubhuis, dan kan dat.
 • Het is niet toegestaan om te verzamelen voor de kantine of plaats te nemen op het terras zonder tennisreservering of zonder het scannen van de QR Code. Dit kan door de QR-code te scannen of het formulier, verkrijgbaar aan de bar, in te vullen.
 • De eerst genoemde speler op de planning komt de ballen ophalen bij de tafeltennistafel.
 • Houd 1,5 afstand en voorkom drukte.
 • Kleedkamers, douches en toiletten zijn open. Deze zijn (binnenkort) ook toegankelijk met het ledenpasje. In noodgevallen kan gebruik gemaakt worden van het mindervalide toilet middels je ledenpasje.
 • Het terras en de bar is alleen geopend als er een barvrijwilliger aanwezig is en sluit om 23:00 uur. Zelfbediening is niet toegestaan.
 • Er mag niet worden geschoven met tafels en stoelen.
 • Indien je plotseling verhindert bent, laat dit zo snel mogelijk aan de commissie weten.
 • De commissie is verantwoordelijk voor de indeling van de partijen en probeert de partijen zo goed mogelijk in te delen naar speelsterkte/speelniveau en rekening te houden met verzoeken. De commissie is echter nooit verplicht om de verzoekjes te aanvaarden.

Vragen?

Voor vragen kun je terecht bij de Clubavondcommissie via [email protected].