Competities jeugd

Voor je jeugd bieden we de Junioren competitie aan. Deze competitie is voor jeugd van 11 t/m 17 jaar.

Kan ik meedoen?

Ben je in de leeftijd 11 tot en met 17 jaar? Dan kun je meedoen aan de KNLTB Junioren competitie! Samen met jouw team bestaande uit meisjes, jongens of jongens en meisjes ga je tijdens de competitie de strijd aan met teams van andere verenigingen. Ben je jonger? Dan doe je mee aan de Tenniskids-competitie (groen, oranje of rood).

Hoe ziet de Junioren competitie eruit?

De Junioren competitie bestaat uit de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar en de Junioren competitie 13 t/m 17 jaar.

In de Junioren competitie 11 t/m 14 jaar spelen jongens en meisjes door elkaar, mét en tegen elkaar. Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers. Je speelt met je team 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen.

De Junioren competitie 13 t/m 17 jaar bestaat uit een meisjescompetitie, jongenscompetitie en een gemengde competitie. Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers. Bij de meisjes- en jongenscompetitie speel je met je team op een speeldag 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen. Bij de gemengde competitie speel je 2 jongens enkelpartijen, 2 meisjes enkelpartijen en 2 gemengd dubbelpartijen.

Net zoals bij de senioren speel je in de Junioren competitie op een hele baan en met gewone tennisballen. Je kan op zaterdag of zondag spelen en je kan enkelpartijen, dubbelpartijen en mixpartijen spelen. Welke competitie, soorten partijen en hoeveel partijen je speelt hangt af van op welke dag en op welk niveau je competitie speelt. De Jeugdcommissie en de trainers bekijken in welk team je het beste past.

Hoe kan ik me inschrijven?

Alle jeugdleden ontvangen voor het voorjaar en voor het najaar een uitnodiging van de Jeugdcommissie om deel te nemen aan de competitie.Je schrijft je dan in en vervolgens stellen de Jeugdcommissie en de trainers de teams samen. Het niveau van de klasse waarin je komt te spelen wordt bepaald door de KNLTB op speelsterkte. Je ontvangt van de Jeugdcommissie bericht over de indeling en wie de teamcoach is. Op MijnKNLTB kun je vervolgens de indeling bekijken.

Meer informatie

Wil je meer informatie, stuur dan een e-mail aan onze jeugdcommissie: [email protected].