Competities jeugd

Alle jeugd t/m 17 jaar kan competitie spelen in het voor- en najaar. De jeugdcompetitie bestaat uit Tenniskids competitie en Juniorencompetitie.

Wat is Tenniskids competitie?

Deze competitie is voor kinderen tot en met 12 jaar en bestaat uit Rode, Oranje en Groene competitie. De nadruk in deze competitie ligt vooral op:

  • leuke wedstrijdjes spelen
  • plezier hebben
  • met (tennis)vriendjes in een team spelen. 

Voor Rood is het vooral ook belangrijk dat je lekker meedoet. In Oranje maak je een start met een wat groter veld. En vanaf de Groene competitie (10 t/m 12) leer je al meer echte wedstrijden spelen. Wil je nog meer weten? Je kunt hier meer informatie vinden.

Hoe ziet de Junioren competitie eruit?

De Junioren competitie bestaat uit:

  • Junioren competitie 11 t/m 14 jaar: jongens en meisjes spelen door elkaar en mét en tegen elkaar.
  • Junioren competitie 13 t/m 17 jaar: deze bestaat uit een meisjescompetitie, jongenscompetitie en een gemengde competitie. 

Een competitieteam bestaat uit minimaal 4 spelers. Je speelt met je team 4 enkelpartijen en 2 dubbelpartijen. Bij de gemengde competitie speel je 2 jongens enkelpartijen, 2 meisjes enkelpartijen en 2 gemengd dubbelpartijen.

Net zoals bij de senioren speel je in de Junioren competitie op een hele baan en met gewone tennisballen. Je kan op zaterdag of zondag spelen en je kan enkelpartijen, dubbelpartijen en mixpartijen spelen. Welke competitie, soorten partijen en hoeveel partijen je speelt hangt af van op welke dag en op welk niveau je competitie speelt. De Jeugdcommissie en de trainers bekijken in welk team je het beste past.

Hoe kan ik me inschrijven?

Alle jeugdleden ontvangen voor het voorjaar en voor het najaar een uitnodiging van de Jeugdcommissie om deel te nemen aan de competitie. Je schrijft je dan in en vervolgens stellen de Jeugdcommissie en de trainers de teams samen. Het niveau van de klasse waarin je komt te spelen wordt bepaald door de KNLTB op speelsterkte. Je ontvangt van de Jeugdcommissie bericht over de indeling en wie de teamcoach is. Op MijnKNLTB kun je vervolgens de indeling bekijken.

Meer informatie

Wil je meer informatie, stuur dan een e-mail aan onze jeugdcommissie: [email protected].