Eredivisie

Vorig jaar speelde het 1e gemengde team van Rapiditas voor het 6e jaar op rij op het hoogste competitieniveau in Nederland: de Eredivisie Gemengd 2019. Op 25 mei brandde de strijd om het landskampioenschap voor clubteams los!

Speelschema

Het Eredivisieteam van Rapiditas startte de competitie met twee thuiswedstrijden achter elkaar: op zaterdag 25 mei tegen TC Salland uit Bathmen en op zondag 26 mei tegen LTC Naaldwijk (met o.a. Robin Haase in de gelederen). Daarna speelde het team drie keer achter elkaar uit: Op woensdag 29 mei tegen HLTC De Metselaars. Op zaterdag 1 juni tegen HLTC Leimonias. En op zondag 2 juni tegen ALTA. Vervolgens kwam op dinsdag 4 juni regerend landskampioen TC Zandvoort op bezoek bij Rapiditas. De competitie werd op donderdag 6 juni afgesloten met een uitwedstrijd bij LTC Leeuwenbergh, wederom in Den Haag. 

Het team

De volgende spelers speelden namens Rapiditas de Eredivisie Gemengd:

Heren: Igor Sijsling, Wesley Koolhof, Miliaan Niesten, Mick Veldheer en Sidney de Boer.

Dames: Chayenne Ewijk, Eva Wacanno, Polina Leykina uit Rusland, de Spaanse Laura Pous-Tio (voormalig top 100 speelster) en Sherazad Reix uit Frankrijk (nr. 329 van de wereld).

Coaches: Wouter Kropman en Marco Kroes.

De Eredivisie Gemengd 2019 op Rapiditas werd mede mogelijk gemaakt door: