Lidmaatschap

Rapiditas is echt een tennisclub voor iedereen: of je nu jong bent of oud, recreatief wil tennissen of een competitiebeest bent, iedereen zal zich thuisvoelen bij onze vereniging. Met 12 gravelbanen is er bovendien voor iedereen voldoende plek om deze heerlijke en gezonde buitensport te beoefenen. We hebben tal van commissies die zorgen voor de juiste begeleiding en die de organisatie van evenementen op zich nemen. 

Hieronder lees je meer over de lidmaatschapsvormen en de voorwaarden. Je kunt lid worden door het inschrijfformulier in te vullen. Je krijgt dan zo spoedig mogelijk bericht van ons.

Lidmaatschapsvormen

Hieronder staan de verschillende lidmaatschapsvormen, looptijd en bijbehorende (actie)prijzen voor 2022.

Inschrijfkosten

Er zijn geen eenmalige inschrijfkosten.

Voorwaarden lidmaatschap

  • Het lidmaatschap loopt van 1 januari tot en met 31 december, tenzij anders aangegeven.
  • Een lidmaatschap wordt ieder jaar automatisch verlengd voor het volgende kalenderjaar, tenzij anders aangegeven. Hierbij geldt als prijs het contributietarief voor het nieuwe kalenderjaar, behorende bij de gekozen lidmaatschapsvorm.
  • Als je je lidmaatschap wilt opzeggen, dien je dit uiterlijk 1 december voor het daaropvolgende jaar bij de ledenadministratie aan te geven.
  • Opzeggen kan per e-mail via [email protected]. Telefonische of mondelinge opzeggingen worden niet geaccepteerd. Je ontvangt binnen twee weken een bevestiging per email.
  • Tussentijds opzeggen is niet mogelijk. Restitutie van contributie is derhalve ook niet mogelijk.
  • De contributie van het lidmaatschap wordt eind februari in één keer geïnd. Bij latere inschrijvingen wordt eind april, eind juni of eind augustus de contributie geïnd.

Bijzondere regelingen

Rapiditas neemt deel aan de voor volwassenen bedoelde meedoenregeling van de Gemeente Nijmegen en aan het stimuleringsbeleid van Stichting Leergeld voor kinderen.

Word wegwijs binnen de club

Als vereniging vinden wij het belangrijk dat starters sneller de weg vinden binnen Rapiditas en zich sneller thuis voelen. Daarom bieden we nieuwe leden de mogelijkheid aan om toegevoegd te worden aan een app-groep met andere nieuwe leden. In het inschrijfformulier kun je aangeven of je hier gebruik van wilt maken.

KNLTB ClubApp groep "Nieuwkomers"

Je kunt worden toegevoegd aan de KNLTB ClubApp-groep "Nieuwkomers". Zo kun je makkelijk contact leggen met andere nieuwe leden en afspreken om een keer te gaan tennissen. Hoe werkt het? Je download de KNLTB ClubApp op je mobiel. Je kunt inloggen met je bondsnummer en wachtwoord, dat je ontvangt zodra je lid bent geworden. Ga vervolgens naar het tabblad "Maatjes" en dan naar "Groepen". Hier zie je de "Nieuwkomers" groep waaraan je bent toegevoegd. Als je geen lid van de groep meer wilt zijn, schrijf je eenvoudig weer uit.

Introduceren van niet-leden

Wil je als lid van Rapiditas een keer tennissen met een niet-lid? Dat kan! Hiervoor gelden de volgende regels:

  • Je mag 10 keer per jaar iemand introduceren.
  • Het introduceren kan alleen indien er geen clubactiviteiten zijn en als de baanbezetting en -bespeelbaarheid dat toelaten.
  • Leden hebben altijd voorrang. In de regel is introduceren van maandag tot en met donderdag na 19:00 niet mogelijk. 
  • De kosten voor een introducé bedragen 5 euro per keer. Het introduceren van een junior dat lid is van een andere Nijmeegse tennisvereniging is gratis. Dit is een gezamenlijke afspraak tussen de tennisverenigingen uit Nijmegen.

Als lid van Rapiditas kun je via de website of KNLTB ClubApp een baan reserveren en kiezen voor "introducé toevoegen". Vervolgens vul je zijn of haar naam en e-mailadres in. Nadat jullie lekker hebben getennist krijg je een betalingsverzoek per e-mail of telefoon.

Vragen?

Heeft u vragen met betrekking tot het lidmaatschap? Stuur dan een email naar [email protected].