Corona update: Horeca en coronatoegangsbewijs

23 september 2021


Door: Verenigingsmanager

Vanaf 25 september vervalt de 1.5 meterregel, maar er gelden nog wel enkele voorwaarden om de verspreiding van het coronavirus te beperken. Zo is voor het gebruik maken van de horeca een coronatoegangsbewijs nodig, ook op sportlocaties. Dit geldt alleen binnen, want het kabinet heeft de maatregelen voor de horeca buiten wat versoepeld. Voor de sport zijn enkele uitzonderingen gemaakt voor niet-horeca gerelateerd gebruik van het clubhuis of de sportkantine. 

De volgende regels/adviezen gelden vanaf 25 september:

  • De bar sluit om 00.00 uur.
  • Bij het afhalen van drankjes/hapjes in het clubhuis of aan de bar en het nuttigen daarvan op het terras of langs de baan is een coronatoegangsbewijs niet nodig.
  • Voor de toegang tot de kleedkamers, toiletten en vergaderkamer is ook geen toegangsbewijs nodig. De kleedkamers en toiletten zijn te bereiken via de nieuwe ingang. Loop dus niet door het clubhuis.
  • Voor leden/gasten die binnen in het clubhuis zitten en een hapje/drankje nuttigen, zowel staand als zittend is wel een coronatoegangsbewijs nodig. Ook als binnen de 1.5 meter afstand gehandhaafd wordt. De check hoeft niet gelijk bij de ingang gedaan te worden, maar mag ook gedaan worden als de persoon in het horecagedeelte plaatsneemt. 
  • Een coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder. Vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd (vanaf die leeftijd mag gevraagd worden naar het ID)
  • Het advies is nog steeds om 1,5 meter afstand van elkaar te houden, geef elkaar de ruimte.

Coronatoegangsbewijs

Je krijgt een coronatoegangsbewijs als je volledig bent gevaccineerd, een geldig herstelbewijs hebt of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Testen blijft gratis voor iemand die geen herstel- of vaccinatiebewijs heeft. Met de Coronacheck-app kan iedereen het coronatoegangsbewijs ophalen.

Met de CoronaCheck Scanner zal de barvrijwilliger of de teamcaptain van je competitieteam eenvoudig de controle op de coronatoegangsbewijzen uitvoeren. 

Graag vragen we jullie medewerking. De vereniging moet zich houden aan de door de overheid opgelegde regels. Een uitdaging voor ons allemaal. Mocht je geen geldig coronatoegangsbewijs kunnen tonen, neem dan buiten plaats. 

Voor meer informatie kun je terecht op de site van de KNLTB.

 

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen