Corona Update: Versoepelingen voor jeugd vanaf 11 Januari

11 januari 2022


Door: Het Bestuur

Het kabinet heeft besloten dat buiten sporten voor jongeren tot en met 17 jaar weer mogelijk is vanaf dinsdag 11 januari, tot 20.00 uur ‘s avonds. Sinds eind november mogen buitensportlocaties alleen tussen 5.00 en 17.00 uur open zijn. We zijn blij dat de jeugd ook in de avonduren weer de mogelijkheid krijgt om te tennissen. Alle andere maatregelen voor de sport blijven gelden tot en met vrijdag 14 januari. Dan bekijkt het kabinet of de lockdown wel of niet verlengd wordt.

Helaas is er ook een aanscherping in één van de coronamaatregelen. De Vereniging Sport en Gemeenten, het ministerie van VWS en NOC*NSF hebben de uitwerking van sporten in tweetallen (bestaande uit twee volwassenen) op 28 december verder aangescherpt. Er is besloten dat een leraar zich op 1,5 meter afstand slechts op één tweetal mag richten. De leraar mag zich dus niet verplaatsen van tweetal naar tweetal. Voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar geldt geen maximale groepsgrootte. De aanscherping zorgt ervoor dat de (groeps)trainingen voor senioren voorlopig nog niet kunnen starten.

De maatregelen in het kort:

  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar kunnen tot 20.00 uur buiten tennissen (vrij spelen en trainen) en onderlinge wedstrijden spelen op de eigen club. Hiervoor geldt geen maximale groepsgrootte.
  • Voor senioren geldt dat alleen enkelspel mogelijk is tot 17.00 uur. Een baanreservering is verplicht.
  • De groepstrainingen voor senioren kunnen voorlopig nog niet starten.
  • Het clubhuis en de kleedkamers zijn gesloten. Alleen de toiletten mogen worden gebruikt.
  • Publiek is niet toegestaan op het park. Ouders, familie en vrienden kunnen niet komen kijken bij trainingen en wedstrijden.

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen