Durf te dromen - De droom van Casey

30 september 2019


Door: Silke Lapschies

De Esther Vergeer Foundation bestaat 15 jaar en dat vieren ze met het bijzondere project ‘Durf te dromen’. De dromen van 15 kinderen zijn op een unieke manier vastgelegd door 15 topfotografen en bekende Nederlanders zoals Max Verstappen, Humberto Tan en Estelle Cruijff.

Vijf rolstoeltennisers van Rapiditas – Jernilius Martina, Tessa Dinessen, Floor Steggerda, Nick Jacobs en Casey Mandi – kregen de vraag voorgelegd: ‘Wat is jouw droom?’

Hieronder de droom van Casey. De komende weken volgen de dromen van de anderen. Prinses Margriet opent dinsdag 1 oktober de expositie ‘Durf te dromen’ in het Cobra Museum in Amstelveen.

De droom van Casey:

‘Ik wil laten zien dat ik niet anders ben dan anderen. Ook ik kan de top halen,” zegt Casey (15 jaar). Vanuit Kameroen vluchtte zijn moeder met Casey en zijn tweelingbroertje naar Nederland. Casey werd geboren met een hoge dwarslaesie. Vanaf het moment dat Casey bij Rapiditas kennismaakte met rolstoeltennis en ook Esther Vergeer ontmoette, dacht hij: ‘dàt wil ik ook.’ Hij droomt er van te tennissen op het hoogste niveau. ‘Op het moment dat je een bal gooit, dan komt zijn fanatisme naar boven’, vertelt Marco Borsato tijdens de foto-shoot met Casey. 

Nieuwscategorieën