Eurogames op Rapiditas

30 mei 2022


Door: Eurogamescommissie

Van woensdag 27 t/m zaterdag 30 juli 2022 vinden in Nijmegen de Eurogames plaats: een multi-sporttoernooi voor homo’s, lesbo’s en andere lhbtiq, waarbij hetero’s vanzelfsprekend ook van harte welkom zijn. De Eurogames worden elk jaar in een andere Europese stad georganiseerd met deelnemers uit heel Europa. In Nijmegen worden 2000 sporters verwacht, die deelnemen aan 19 sporten waaronder tennis.

Sporters doen mee aan Eurogames om met andere lhbti’ers te sporten, oude vrienden weer te zien en nieuwe mensen te ontmoeten. De bekende slogan ‘vriendschap door sport’ gaat zeker op. De tenniswedstrijden vinden plaats bij ons op Rapiditas en ook op de banen van Avanti en Nijmegen-Quick. De Eurogames zijn eenmalig in Nijmegen, dus grijp je kans om mee te doen en schrijf je in! Meer info en aanmelden kan op: https://eurogames2022.eu

Heb je vragen of wil je meehelpen? Mail dan naar [email protected] Demi Schuurs is ambassadeur tennis Eurogames 2022: "Tennis is voor iedereen: jong en oud, man, vrouw of non-binair, kruks en cracks. Ik promoot de tennissport, want samen tennissen is gezond en ontzettend leuk! Bij diversiteit hoort zichtbaarheid, want zichtbaarheid vergroot acceptatie en integratie. Gelukkig ervaren de meeste Nederlandse tennissers bij hun vereniging een veilig sportklimaat. Helaas is dat nog niet bij elke vereniging vanzelfsprekend. Met 25 LGTBQI toernooien in Europa is regenboog tennis in veel landen zichtbaar. Ik hoop dat de Eurogames Nijmegen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van het LGTBQI tennis in Europa en daarbuiten. En ik hoop dat LGBTQI-ers ook de weg naar reguliere tennisverenigingen weten te vinden en daar met elkaar en met anderen genieten van deze prachtige sport. Ik wens alle deelnemers een prachtig toernooi. Samen met de organisatie en met jullie roep ik van harte: We Love to Move!"

Poster-eurogames-22-Tennis.pdf

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen