Gezocht: Maatjes voor nieuwe leden

22 maart 2021


Door: De Ledenadministratie en Communicatie Commissie

Wij willen nieuwe leden graag behouden voor de vereniging en zijn daarom op zoek naar leden die hierbij willen helpen door "Rapiditas Maatje" te worden. 

Uit KNLTB cijfers is gebleken dat veel nieuwe leden bij tennisverenigingen binnen 1-3 jaar weer afhaken als lid, omdat ze hun draai niet kunnen vinden bij de vereniging. Vaak komt dit omdat ze niet weten met wie ze moeten gaan tennissen en nog te weinig leden van de club kennen om zich gebonden te voelen aan de tennisvereniging.

Hoe werkt het?

Het inzetten van Rapiditas Maatjes moet ervoor zorgen dat starters sneller de weg vinden binnen Rapiditas en zich sneller thuis voelen. Op deze manier blijven nieuwe leden vaker behouden voor de vereniging. Een nieuw lid kan er bij het inschrijven voor kiezen om wegwijs gemaakt te worden binnen de club. Zodra dit gebeurt, zal de ledenadministratie het nieuwe lid koppelen aan een Rapiditas Maatje.

Wat wordt er van een Rapiditas Maatje verwacht?

Dit zijn leden die het leuk vinden om nieuwe leden wegwijs te maken binnen de vereniging en gezellig vinden om af en toe een balletje te slaan met nieuwe leden. Afhankelijk van de wensen van het nieuwe lid en je eigen voorkeuren zou je bijvoorbeeld trainingen en competities kunnen uitleggen, een keer kunnen enkelen, een keer kunnen dubbelen en een keer aan de clubavond kunnen deelnemen. Word je maatje van een nieuw lid, dan geldt dit als een vrijwilligersactiviteit.

Meld je aan

Het is van belang om te weten wie er Rapiditas Maatje wil zijn en wat zijn/haar voorkeuren zijn. Denk hierbij aan speelsterkte, leeftijd, etc. Ook kun je aangeven hoeveel keer je jaarlijks maximaal als maatje wilt worden ingezet.

Lijkt je het leuk? Geef je dan op via dit formulier.

Alvast bedankt voor het invullen!

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen