Klaverjassen op Rapiditas

13 oktober 2019


Door: Frank Adema

Vanaf november kan er weer geklaverjast worden op Rapiditas. Wil je meedoen met deze gezellige kaartje, biertje, balletje avond? Geef je dan snel op!

De kranten stonden er vol van, het 8 uur journaal werd gehaald. Steeds minder clubs krijgen hun leden nog aan de kaarttafel. Eén keer per maand nog een gezellig avondje kaarten, het is teveel gevraagd. Ook het klaverjassen sterft een langzame dood.

Geschrokken reageerde de heer P.I.T. Natjes: “Dit kan toch niet waar zijn. Dit is toch echt tegen het zere been. Hierop moet actie ondernomen worden. Hel en verdoemenis maar dit mooie spel mag nooit teloor gaan.” Direct startte hij een zoektocht naar ‘idioten’ die hem konden steunen bij de organisatie van het al oude W.K.K., die leuke klaverjasavonden, nieuw leven in te blazen. Zijn zoektocht is geslaagd. Nu nog volle zalen.

Wat zijn de afspraken vooraf.

  • Data: vrijdagen 1, 29 november en 20 december 2019 en in 2020: 24 januari, 21 februari en 20 maart.
  • Clubhuis is vanaf 19.00 uur open, het klaverjassen start stipt om 19.30 uur.
  • De eindtijd kan variëren van “iets later” tot “het was weer gezellig gisteravond”.
  • Kan iedereen meedoen? Ja, ook niet Rapiditasleden zijn welkom. Alleen enige kennis van het edele klaverjasspel (hoeft niet eens veel te zijn) wordt gevraagd.
  • Zijn er kosten aan verbonden? Ja, maar buiten het eigen gelag, weinig.
  • Zijn er prijzen te winnen? Ja, hele mooie.

Verder doen we het op z’n Amsterdams, niet met het mes op tafel, speel je nooit met een vaste partner en gaat het vooral om de lol. Wil je meedoen met deze gezellige kaartje, biertje, balletje avond? Geef je dan, alleen of met introducees, op bij Frank Adema. Dit dan weer snel, liefst zsm. Dit kan bij voorkeur per mail [email protected] of anders per telefoon/app 0649045459.

Nieuwscategorieën