KNLTB KIA Eredivisie Gemengd over een week van start

17 mei 2023


Door: Eredivisiecommissie

Op woensdag 24 mei gaat de KNLTB KIA Eredivisie van start. De sterkste tenniscompetitie van Nederland waaraan nationale en internationale proftennissers deelnemen. Dit is een uitgelezen kans om toptennis in te zetten voor de regio Nijmegen. Rapiditas komt voor de 9e keer op rij uit in de KNLTB Eredivisie Gemengd.

Het inspireren, enthousiasmeren en activeren van (jeugd) leden is hierbij altijd een van de balangrijkste doelen geweest. Maar dit kan beter! Het is namelijk uniek dat toptennissers in Nijmegen spelen die ook op de Australian Open, Roland Garros, het gras van Rosmalen & Wimbledon en op de US Open schitteren. Vanuit de vereniging zijn wij dit jaar gestart om toptennis breder in te zetten. 

Wie speelt in het team van Rapiditas?

De spelers zijn bekend. Deze zullen wij in aanloop naar de start een voor een onthullen. Houd onze social media kanalen in de gaten. Onze digitale kanalen worden de komende weken regelmatig ge-update, met de bekendmaking van spelers & speelsters en andere leuke informatie.

De eerste speeldag is op 24 mei, met in totaal 6 speeldagen in 8 dagen tijd. Een druk schema, maar dat heeft wel 2 grote voordelen: Hierdoor is het voor proftennissers aantrekkelijk om deel te nemen aan de Eredivisie, omdat zij hierdoor zo min mogelijk internationale toernooien voor de wereldranglijst missen. Dit biedt de kans voor deelnemende teams om er een evenement-achtige week van te maken. 

Toptennis + evenement ziet er als volgt uit:  

24 mei Naaldwijk 1 - Rapiditas 1

25 mei Rapiditas 1 - Amstelpark 1

27 mei Zandvoort 1 - Rapiditas 1

28 mei Rapiditas 1 - ALTA 1

29 mei Leimonias 1 - Rapiditas 1

31 mei Rapiditas 1 - Baarn 1  

In totaal drie thuiswedstrijden met dagelijkse start om 12:00 uur. Het team start de competitie met een uitwedstrijd bij Naaldwijk. 

Op donderdag 25 mei komt KIA (partner van de KNLTB) op ons park met een slag analyse app (AI app van SevenSix) waarmee jullie de mogelijkheid krijgen jullie eigen swing te analyseren en feedback te krijgen op jullie slag. Bekijk deze video of zie hier hoe de SevenSix app werkt en de website voor meer informatie. 

Op zondag 28 mei (pinksteren) verwachten wij de drukste dag. Op deze dag staan activiteiten en invulling voor de gehele familie op het programma. Foodtruck, wijnproeverij, verschillende stands, springkussen, ranja koe, popcorn en ijsjes. Daarnaast worden op deze dag ook de Provinciale Jeudgkampioenschappen op Rapiditas gehouden. De beste jeugdspelers/speelsters uit Gelderland nemen het dan tegen elkaar op. Kortom, vermaak voor de gehele familie voor jong en oud! 

Wij organiseren ook op de thuisspeeldagen vier clinics in samenwerking met de Gemeente Nijmegen, zodat groepen bereikt kunnen worden die extra aandacht kunnen gebruiken. Zo staat er een bewegingsevenement voor ouderen en een tennisclinic voor Oekraïense gezinnen op de planning. (Deze zijn alleen toegankelijk voor de groepen die de gemeente zelf aandraagt.) Daarnaast zijn de gehele week tribunes aanwezig en is ons grote terras geopend, beide naast de twee wedstrijdbanen van het Eredivisieteam. Dus volop mogelijkheden om onder het genot van hapjes & drankjes naar tennis te kijken! Op iedere thuisspeeldag worden activiteiten voor de kids georganiseerd. 

Het wedstrijdprogramma, de uitslagen en standen zijn vanaf de start te vinden op: TopTennis.nl of via MijnKNLTB.nl

Wil je meer weten of heb je nog vragen stuur een mail naar de Eredivisiecommissie via [email protected].

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen