Marjolein Buis stopt met rolstoeltennis

16 oktober 2020


Van: De Gelderlander/Website Marjolein Buis

Rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft per direct haar carrière beëindigd. Ze kan het fysiek en mentaal niet meer opbrengen, meldt de 32-jarige Beuningse van Rapiditas op haar website.

Buis won in 2012 paralympisch goud in het dubbelspel en in 2016 zilver. Verder won ze twee wereldtitels in het dubbelspel en vijf grandslams in het dubbel. In 2016 veroverde ze de titel op Roland Garros in het enkelspel. 

,,De afgelopen maanden heb ik goed nagedacht over mijn ambities. Tokio 2020 werd helaas Tokio 2021, dus ik stond voor de keuze: nog een jaar langer topsport bedrijven of niet? En met pijn in mijn hart, maar vol overtuiging dat het de juiste beslissing is, heb ik besloten om een punt te zetten achter mijn professionele carrière. Roland Garros (vorige week) was mijn allerlaatste toernooi”, schrijft Buis, die sinds 2010 in de top 8 van de wereld stond.

,,Helaas is de koek nu op. Fysiek is het niet langer mogelijk voor mij om fulltime te trainen en om driesetters op het hoogste niveau vol te houden. Ook mentaal is het topsportleven moeilijker op te brengen. In coronatijd heb ik ervaren hoe heerlijk het is om veel thuis te zijn en niet uit een koffer te hoeven leven.”

Marjolein heeft inmiddels haar studie psychologie weer opgepakt. Zij is bezig met een stage om te ervaren hoe haar volgende carrière eruit zal gaan zien. 

"Mijn prachtige tenniscarrière was nooit mogelijk geweest zonder de steun van de mensen om mij heen. Mijn coaches, trainers, familie, vrienden, sponsoren en fans. Ik bedank iedereen die mij jarenlang heeft gesteund. Jullie geloofden in mij en in mijn ambities. Jullie hielpen me naar de top en hielden me aan de top. Het gevoel dat zoveel mensen al die jaren achter me stonden is fantastisch. Jullie zijn geweldig, heel erg bedankt voor alles."

Marjolein, wij vinden dit een moedig besluit! Namens TV Rapiditas wensen wij je heel veel succes en plezier in je verdere loopbaan.

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen