Marjolein Buis tweevoudig Nederlands Kampioen rolstoeltennis

29 december 2019


Van: Marjoleinbuis.nl

Rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft op de Nederlandse kampioenschappen de titel veroverd in het enkel- én dubbelspel. De als tweede geplaatste Beuningse was in de finale te sterk voor oud-kampioene Jiske Griffioen (6-1, 6-4). In het dubbelspel was ze samen met Micha Spaanstra te sterk voor de jeugdige talenten Lizzy de Greef en Jinte Bos (6-1, 6-0).

Eerder in de week verloor Buis in de poulefase nog van Griffioen, die in 2017 een punt achter haar carrière zette, maar met een wildcard toch mee mocht doen aan het NK. In de finale kwam de 31-jarige Buis nooit echt in de problemen. “Aan het begin van de week had ik nog wat moeite om de wedstrijdmodus te vinden”, erkent Buis over de eerdere nederlaag. “Vorige week hadden we een trainingskamp met de nationale selectie, daardoor was ik nog niet helemaal toe aan het NK. In de loop van de week groeide ik duidelijk in het toernooi en dit is de perfecte afsluiting van het jaar.”

Voor Buis is het haar tweede nationale titel in het enkelspel, nadat ze eerder in 2012 al de beste was. Ze vertelt: “Het feit dat mijn naam nu weer op die wisselbeker staat, geeft een goed gevoel. In de tweede set sloegen de zenuwen nog wel even toe, waardoor ik wat kansen miste. Op mijn eerste matchpoint sloeg ik een dubbele fout, maar daarna was het raak. Deze titel geeft heel veel vertrouwen richting 2020.”

Niveauverschil

In het dubbelspel waren top-10-speelsters Buis en Spaanstra als eerste geplaatst. In de finale troffen ze junioren De Greef en Bos, die buiten de mondiale top-100 staan. In de finale was dat niveauverschil duidelijk te zien. “Het is mooi om mijn titel van vorig jaar te verdedigen”, blikt Buis terug. “Onze grootste concurrentes waren door een blessure afwezig, dat is jammer, maar het was aan ons om onze favorietenrol waar te maken. Dat hebben we met glans gedaan. Ik vind dubbelen – en vooral samen winnen – ontzettend leuk. Ik ben blij dat dat op het NK gelukt is.”

Nieuwscategorieën