Protocol goedgekeurd: Jeugd mag vanaf 4 mei weer de baan op

01 mei 2020


Door: Het bestuur

Het is zover! De protocollen zijn klaar en we hebben alle voorbereidingen getroffen zodat de jeugd veilig kan tennissen. Tevens zijn deze goedgekeurd door de gemeente Nijmegen. Vanaf 4 mei starten we dan ook weer met jeugdtrainingen en is er beperkte mogelijkheid tot vrij spelen voor jeugdleden.

We beginnen in de week van 4 mei met de wintergroepen waarbij het aantal van 16 lessen nog niet is behaald. Dit geldt ook voor de indoorgroepen. De groepen krijgen een bericht van de trainers met nadere informatie. Vanaf 11 mei zullen de zomertrainingen weer starten. Het schema zal rond 5 mei door de trainers bekend worden gemaakt.

Het spreekt voor zich dat we ons aan een aantal spelregels moeten houden. De algemene richtlijnen voor sporters en ouders/verzorgers kun je nalezen op https://corona.knltb.nl en in deze infographic met richtlijnen van de KNLTB. We hebben de belangrijkste richtlijnen waaraan we ons moeten houden vertaald naar een tennisprotocol voor TV Rapiditas. Lees dit goed door voor je naar het park komt en houd je aan alle maatregelen. Tevens wordt iedereen geacht zich aan het routeplan te houden. Hierin zijn de looproutes voor trainingen op baan 1 en 2 (blauw), 5 en 6 (rood) en 9 en 10 (geel) aangegeven. Op het park zullen we op meerdere plekken de richtlijnen en het protocol zichtbaar maken. 

Hieronder een uitleg over wat dit allemaal betekent voor TV Rapiditas.

Toezicht

Vanuit de overheid zijn we verplicht om tijdens de openingstijden van ons park een toezichthouder aan te wijzen die voor de naleving zorgt van alle afspraken/maatregelen. De toezichthouder is iemand van onze club en is te herkennen aan een geel vestje dat hij/zij draagt. Zonder toezichthouder kunnen we het park niet openstellen, ook niet voor trainingen. Via de dienstenplanner kun je je inschrijven voor deze diensten of stuur een mail naar Maureen, onze verenigingsmanager, die tevens verantwoordelijk is voor de algemene zaken met betrekking tot Corona ([email protected]). Op de tennisbaan zorgen de trainers voor het toezicht.

Toegang

Alleen jeugdleden t/m 18 mogen het park op mits zij komen voor een training of vooraf digitaal een baan hebben gereserveerd. Voor hen geldt dat zij maximaal 5 minuten voor aanvang van de training of gereserveerde speeltijd aanwezig mogen zijn. Na afloop dienen zij het park meteen te verlaten.

Leden boven de 18 jaar en ouders/verzorgers hebben geen toegang tot het park. Kinderen dienen op de parkeerplaats afgezet en opgehaald te worden met in achtneming van de geldende afstandsregels voor volwassenen.

Oproep aan de ouders/verzorgers: informeer de kinderen dus vooraf over wat hen te wachten staat. Je kunt zelf NIET het park op om dat nog eens nader te bekijken of na te vragen.

Openingstijden

We beginnen met openstelling van het park op de momenten dat er training wordt gegeven. Dat betekent dat vrij spelen mogelijk is vanaf 4 mei van maandag t/m donderdag van 16 - 20 uur met uitzondering van dinsdag 5 mei. Buiten deze tijden is het park gesloten en is betreden van het park verboden!

Vrij spelen

Om vrij te kunnen spelen dien je vooraf online een baan te reserveren. Dit doe je via de website of clubapp. Jeugdleden mogen vrij tennissen gedurende de eerder genoemde openingstijden. Dit kan op de banen die niet voor training in gebruik zijn. In de regel zijn dit baan 3,4 en 7. Reserveren kan voor 2, 3 of 4 leden per baan. Je dient je eigen tennisracket en -ballen mee te nemen. Lees voordat je naar het park komt eerst nog goed het tennisprotocol door.

Rolstoeltennis

De transfer naar de sportrolstoel vindt plaats bij de auto. Vervolgens mag 1 ouder zijn of haar kind de baan op helpen. Vervolgens verlaat deze ouder weer het park. 5 minuten voor het einde van de training mag deze ouder zijn of haar kind weer ophalen. 

Clubhuis

Het clubhuis en het terras zijn gesloten en alleen toegankelijk voor de trainers en toezichthouders. De toiletten zijn gesloten en alleen in uiterste nood mag het invalidentoilet worden gebruikt. We adviseren de kinderen om thuis eerst naar het toilet te gaan alvorens naar de vereniging te komen.

We hopen uiteraard spoedig meer tennis toe te mogen staan op ons park, maar zoals iedereen begrijpt, houden we ons aan alle afgekondigde maatregelen. De volwassenen zullen nog even geduld moeten hebben. Hoe verleidelijk het ook is om toch een balletje te slaan op ons park: doe het niet. Jij maar ook de vereniging kunnen hier beiden een ferme boete voor krijgen en Handhaving controleert met regelmaat.

Alleen samen kunnen we weer gaan tennissen!

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen