Schrijf je in voor de Voorjaarscompetitie senioren 2022

28 november 2021


Door: Technische commissie

In april start de Voorjaarscompetitie 2022 voor de senioren (17+). De competitie wordt gespeeld op vrijdagavond, zaterdag en zondag overdag. De woensdagavondcompetitie start later (mei/juni, data staan nog niet in het KNLTB schema).  Alle tennissers boven de 17 jaar, kunnen deelnemen aan een divers aanbod van competities die op verschillende dagen en op elk niveau worden aangeboden. Er is dus een competitie voor iedereen, of je nu al jaren tennist, of net begonnen bent. Daarnaast kan erin verschillende samenstellingen worden gespeeld, zoals dames, heren en gemengd (dames en heren). Competitie spelen wordt door velen beschouwd als het hoogtepunt van het jaar. Doe je ook mee? Lees hieronder meer over de verschillende competities.

Vrijdagavond 

Door de sterke groei in populariteit heeft de KNLTB besloten dat je in de vrijdagavondcompetitie om de week speelt in de maanden april, mei en juni. Je speelt in 10 weken tijd, 5 keer competitie. Op de vrijdagavond worden er alleen dubbels gespeeld (DD, HD, GD). De wedstrijden beginnen om 19.00 uur en je dient om 18.30 aanwezig te zijn. Ook voor deze competitie is het mogelijk om je voor een heren-, dames- of gemengd team op te geven. 

8&9-competitie senioren 17+ (Vrijdagavond)

Speel je regelmatig met vrienden maar heb je nog nooit competitie gespeeld? Formeer een team en doe mee aan de 8&9-competitie op vrijdagavond of zondag namiddag! Er moeten minstens 3 personen in een team zitten. Op elke competitie vrijdag/zondag worden er 2 dubbels gespeeld; een gemengd, heren- of dames-dubbel afhankelijk van de samenstelling van je team. Voor de 8&9-competitie geldt compact spelen (het spelen van een beslissend punt bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak – tot en met 10 punten, 2 punten verschil). 

Zaterdag

De zaterdagcompetitie wordt gespeeld in april en mei. De gemengde teams spelen 5 wedstrijden (DE, HE, GD, HD, DD) en de dames- en herenteams spelen 6 wedstrijden (4x enkel en 2x dubbel). De aanvangstijd op zaterdag is tussen 9:00 en 16:30 uur (4 aanvangstijden). Voor de zaterdag competitie is het mogelijk om je in een heren-, dames- of gemengd team op te geven. 

Zondag

Ook op zondag kan er gespeeld worden. Er is dan geen minimale leeftijdsgrens van 17+. De gemengde teams spelen 8 wedstrijden (DE 2x, HE2x, DD, HD, GD2x) en de ongemengde teams spelen 6 wedstrijden (4 enkels en 2 dubbels). Doorgaans begint deze competitie om 10:30 uur. NIEUW: op zondag kunnen senioren met een gemengd team in 2022 ook kiezen om 5 wedstrijden te spelen, zoals op zaterdag het geval is. 

8&9-competitie senioren 17+ (Zondag namiddag)

Speel je regelmatig met vrienden maar heb je nog nooit competitie gespeeld? Formeer een team en doe mee aan de 8&9-competitie op vrijdagavond of zondag namiddag! Er moeten minstens 3 personen in een team zitten. Op elke competitie vrijdag/zondag worden er 2 dubbels gespeeld; een gemengd, heren- of damesdubbel afhankelijk van de samenstelling van je team. Voor de 8&9-competitie geldt compact spelen (het spelen van een beslissend punt bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak – tot en met 10 punten, 2 punten verschil). 

Inschrijven 

Je kunt je inschrijven via dit formulier of via de KNLTB ClubApp. Ga in de app naar Club - Agenda - Voorjaarscompetitie 2022 Senioren - Inschrijven. 

Bij voorkeur ontvangen we de inschrijving per team. Individueel opgeven is ook mogelijk maar geef dan goed aan wat je wil spelen. Wellicht kunnen we een nieuw team vormen of je indelen bij een ander team, eventueel als reservespeler.

De inschrijving sluit op woensdag 22 december 2021.

In het voorjaar mag je maar aan 1 competitie tegelijk deelnemen. Er zit namelijk een maximum aan het aantal teams wat kan spelen, omdat we over 12 banen beschikken. 

Half januari ontvang je bericht in welk team je bent ingedeeld en op welke speeldag.

Speeldagen 

De speeldata van de Voorjaarscompetitie kun je hier bekijken.

Kosten

De kosten voor een competitieteam bedragen €100. Dit dekt de kosten voor de reservering bij de KNLTB, gebruik van de ballen en het eindfeest voor in principe maximaal 6 personen per team. Meer personen per team mag, maar dan wordt er mogelijk een kleine bijdrage gevraagd voor het eindfeest.  

Vragen?

Heb je vragen over de Voorjaarscompetitie stel ze gerust aan de technische commissie via e-mail: [email protected]

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen