Update coronamaatregelen: Nog even geduld

06 mei 2020


Door: Het bestuur

Het kabinet heeft de maatregelen tegen de bestrijding van het coronavirus versoepeld. De boodschap “er mag meer, maar alleen als het kan” geldt ook voor de tennissport. Na de jeugd afgelopen week, mogen ook volwassenen binnenkort weer de baan op. Er wordt langzaam opgestart, dat betekent dat de richtlijnen in de eerste periode veel vragen van club en spelers.

Uitgangspunt hierbij is de hygiënemaatregelen van het RIVM. Daarnaast zijn er aanvullende richtlijnen uitgewerkt door de KNLTB en goedgekeurd door NOC/NSF en ministerie van VWS. Verder is Rapiditas verantwoordelijk voor het naleven van de regels die voor alle tennisparken binnen de gemeente Nijmegen gelden. We wachten nu nog op de regels van de gemeente. Pas als we deze hebben ontvangen, kunnen we als vereniging een plan van aanpak voorleggen. Als dit vervolgens is goedgekeurd door de gemeente gaat het park open voor de volwassenen onder bepaalde voorwaarden. Dit betekent dus helaas dat de 18+ leden a.s. maandag 11 mei nog niet de baan op kunnen. Wanneer dit het geval is en we weten wat de regels zijn, zullen we zo snel mogelijk laten weten via onze website en KNLTB ClubApp. Tot nader bericht is het park voorlopig alleen toegankelijk voor jeugdleden t/m 18 jaar onder de reeds gestelde voorwaarden.

Alle maatregelen en voorbereidingen om weer op te starten nemen veel tijd in beslag en vragen veel geduld en discipline van de club en spelers. Zo is het nu bij de jeugd, die sinds 4 mei weer onder voorwaarden mogen tennissen, bijvoorbeeld verplicht om toezicht op het tennispark te hebben. Dit geldt straks mogelijk ook voor 18+ leden. Deze toezichthouder(s) zorgt dat alles verloopt volgens de richtlijnen en heeft de regie over baanverdeling, het spelen op de banen, wisseling van spelers en andere zaken. Bij deze vragen we dan ook leden (en ouders van jeugdleden) of ze zich willen inschrijven voor de diensten als toezichthouder via de dienstenplanner in KNLTB Club of door een mail te sturen naar [email protected].

Laten we met zijn allen eraan werken om de opstart van het tennis voorspoedig te laten verlopen. Als alles goed gaat en er “steeds meer mag, omdat het kan én steeds meer kan, omdat het mag” worden de regels alsmaar soepeler.

Opdat binnen afzienbare tijd, de oude tijden weer snel herrijzen, want de club, dat zijn wij.

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen