Voorjaarscompetitie 2023: Doe je ook mee?

18 november 2022


Door: De Technische Commissie/KNLTB

In april start de Voorjaarscompetitie 2023 voor de senioren.  Alle tennissers boven de 17 jaar kunnen deelnemen aan een divers aanbod van competities die op verschillende dagen en op elk niveau worden aangeboden. Er is dus een competitie voor iedereen, of je nu al jaren tennist, of net begonnen bent. Competitie spelen is het gevoel van samen willen winnen en elkaar steunen als er verloren wordt. Naast het wedstrijdelement heeft competitie spelen nog een extra dimensie: het zorgt voor veel sfeer en gezelligheid want je leert eenvoudig nieuwe mensen kennen. Tennis is leuker als je wedstrijden speelt! Doe jij ook mee? Lees hieronder meer over de verschillende competities.

Vrijdagavond
De vrijdagavondcompetitie wordt gespeeld om de week in de maanden april, mei en juni. Je speelt in 10 weken tijd, 5 keer competitie. Op de vrijdagavond worden er alleen dubbels gespeeld (DD, HD, GD). De wedstrijden beginnen om 19.00 uur en je dient om 18.30 aanwezig te zijn. Voor deze competitie is het mogelijk om je voor een heren-, dames- of gemengd team op te geven.

Zaterdag
De zaterdagcompetitie wordt gespeeld in april, mei en juni.  De gemengde teams spelen 5 wedstrijden (DE, HE, GD, HD, DD) en de dames- en herenteams spelen 6 wedstrijden (4x enkel en 2x dubbel). De aanvangstijd op zaterdag is tussen 9.00 en 16.30 uur (4 aanvangstijden). Voor de zaterdag competitie is het mogelijk om je in een heren-, dames- of gemengd team op te geven.

Zondag
Ook op zondag kan er gespeeld worden. Er is dan geen minimale leeftijdsgrens van 17+. De gemengde teams spelen 8 wedstrijden (DE2x, HE2x, DD, HD, GD2x) en de ongemengde teams spelen 6 wedstrijden (4 enkels en 2 dubbels). Doorgaans begint deze competitie om 10.30 uur. 

8&9-competitie senioren 17+ - ideaal voor de startende speler!
Speel je regelmatig met vrienden maar heb je nog nooit competitie gespeeld? Formeer een team en doe mee aan de 8&9-competitie op vrijdagavond of zondag namiddag! Er moeten minstens 3 personen in een team zitten. Op elke competitiedag worden er 2 dubbels gespeeld; een gemengd, heren- of damesdubbel afhankelijk van de samenstelling van je team. 

Inschrijven

Bij voorkeur ontvangen we de inschrijving per team per mail via [email protected]. Geef in de titel van de mail aan voor welke competitie je je wilt opgeven. Individueel opgeven is ook mogelijk maar geef dan goed aan wat je wil spelen. Wellicht kunnen we een nieuw team vormen of je indelen bij een ander team, eventueel als reservespeler.

De inschrijving sluit op woensdag 28 DECEMBER 2022. Half januari ontvang je bericht in welk team je bent ingedeeld en op welke speeldag.

Tot slot, de kosten voor een competitieteam bedragen €100. Dit dekt de kosten voor de reservering bij de KNLTB, gebruik van de ballen en het eindfeest voor in principe maximaal 6 personen per team. Meer personen per team mag, maar dan wordt er mogelijk een kleine bijdrage gevraagd voor het eindfeest. De competitiebijdrage wordt definitief in maart tijdens de Algemene Ledenvergadering vastgesteld.

In het voorjaar mag je maar aan 1 competitie tegelijk deelnemen. Er zit namelijk een maximum aan het aantal teams wat kan spelen, omdat we over 12 banen beschikken. 

De speeldata van de Voorjaarscompetitie 2023 kun je hier vinden.

Vragen over één van de KNLTB competities? Je kunt hier een overzicht vinden met de veelgestelde vragen en antwoorden over de competitie. Ook kun je met vragen altijd terecht bij de Technische Commissie via [email protected].

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen