Wesley Koolhof verkozen tot tennisser van het jaar

29 december 2019


Door: Silke Lapschies

In Amstelveen zijn tijdens een speciale avond de KNLTB Tennis Awards 2019 uitgereikt. Kiki Bertens en Wesley Koolhof werden door de jury gekozen als beste speelster en speler van het afgelopen jaar.

Onze Eredivisietopper van Rapiditas wist als dubbelspecialist het afgelopen seizoen maar liefst zeven keer door te dringen tot een finale op de ATP Tour. Dit deed hij met drie verschillende partners, onder wie Stefanos Tsitsipas en Robin Haase. Aan de zijde van Marcus Daniell wist hij de titel van het ATP-toernooi in Brisbane in de wacht te slepen. Doordat hij zijn successen met drie verschillende partners beleefde, kwalificeerde hij zich niet als dubbelteam voor de ATP Finals. Wel steeg hij individueel naar plaats 14 op de wereldranglijst voor dubbelspelers. In november maakte hij tijdens de Davis Cup Finals in Madrid tegen Groot-Brittannië zijn debuut voor het TeamNL Davis Cupteam.

Deze maand is ook de De Liemerse Sportprijs uitgereikt. Dit is een initiatief van de regiocampagne De Liemers Helemaal Goed in samenwerking met de Liemerse gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar en de sportredactie van dagblad De Gelderlander. Deze wil sporters die een bijzondere prestatie hebben verricht in het zonnetje zetten. Op woensdag 11 december 2019 werd tijdens een feestelijke verkiezingsavond de Liemerse Sportprijs 2019 gehouden. Wesley Koolhof veroverde ook hier een prijs, namelijk die van “Sportman van het jaar”. Zijn coach Marco Kroes ging er eveneens met een prijs vandoor, hij werd “Sportcoach van het jaar”.

Nieuwscategorieën