Bericht van de voorzitter

11 mei 2021


1 juni 2021 nadert, de dag waarop mijn bestuursfunctie eindigt. Graag wil ik je hartelijk danken voor het vertrouwen in het bestuur 2016-2021. In de afgelopen 5,5 jaar hebben bestuur en commissies, ondersteund door vrijwilligers keihard gewerkt om Rapiditas klaar te stomen voor het komende decennium.

Hoe staan we er nu voor?

De ledendaling waar we rond 2016 nog mee te maken hadden, is omgezet tot een ledengroei. Met name in het laatste jaar is deze groei fors. Hier speelt mee dat t.g.v. de coronacrisis de tennissport weer populairder is geworden. Vergeleken met 1 mei 2020 waren er op 1 mei 2021 honderdzeventig actieve leden meer. Een groei zoals we die kennen uit voorgaande jaren, betekent dat er tot eind dit jaar nog 200 tot 250 leden bij kunnen komen. Dat wil zeggen dat de kans groot is dat we eind dit jaar de magische grens van 1000 leden overstijgen. Weer terug op het niveau van begin deze eeuw.

Het park in zijn geheel ligt er prachtig bij dankzij vrijwilligers. De banen zijn in prima staat door de professionele aanpak van TopCourt in samenwerking met de vrijwilligersgroep. Opgemerkt dient te worden dat op dit terrein de behoefte aan meer vrijwilligers groot is. Binnenkort is ook het clubhuis gerenoveerd en kan iedereen (na corona), weer van alle faciliteiten genieten. De renovatie is mede gelukt dankzij de financiering door leden en dankzij de inzet van vele vrijwilligers bij afbraak en opbouw. Het clubgebouw en het park hebben hierdoor een multifunctionele bestemming gekregen. Doelgroepen met voornamelijk een educatieve of maatschappelijke doelstelling helpen ons met het onderhoud van park en clubhuis. Ook vanuit kostenoogpunt is dit voor onze club een win-win situatie.

Zoals toegezegd in 2016 is het gelukt om de contributie in de afgelopen bestuursperiode niet te verhogen. Een kostenbesparend beleid o.a. door een bewust duurzaam energiebeleid en investering in zonnepanelen heeft hier sterk aan bijgedragen. De energiekosten zijn hierdoor sinds 2016 met 3000 à 4000 euro per jaar gedaald.

Een steentje bijdragen!

Het bestuur is in 2016 gestart met de slogan “iedereen draagt een steentje bij”. De vereniging bestaat immers uit leden die samen het reilen en zeilen van de club bepalen. Met zijn allen hebben we bovenstaande bereikt.

Dank aan bestuurders en commissieleden met wie ik in deze bestuursperiode heb samengewerkt, dank aan alle vrijwilligers, dank aan de ouders van onze jeugdleden, dank aan het trainersteam voor de prettige samenwerking, en last but not least, dank aan de verenigingsmanager die een grote bijdrage heeft geleverd aan de nieuwe verenigingscultuur.

Dank aan Rapiditas dat ik als voorzitter hieraan mijn bijdrage heb kunnen leveren!

En nu?

Rapiditas gaat gewoon door. Als lid hoop ik nog lang te tennissen en blijf mijn steentje bijdragen. Doe jij dat ook? Of je nu 20, 40, 60, pensionado, nog maar kort of al vele jaren lid bent, alle beetjes helpen.

Zonder die inbreng kunnen we:

  • Niet tennissen in een mooi park op strakke opgeruimde banen
  • Geen gebruik maken van schone opgeruimde kleedkamers en toiletten
  • Geen drankje drinken in een gezellig clubhuis
  • Niet regelmatig meedoen aan activiteiten zoals de Clubochtend of -avond, laddercompetitie, gezelligheidstoernooitje en competitie.

Lid zijn van de vereniging begint met het opvolgen van geschreven en ongeschreven regels die gelden voor de banen en in het clubhuis. Dat neemt jouw medeleden veel werk uit de hand. Na het tennissen de banen slepen en het sleepnet weer netjes terughangen, servies en glaswerk terugbrengen naar de bar, of een keer met de veger door het clubhuis gaan en op tijd melden als er iets mis is. Een steentje bijdragen kan op allerlei manieren:

  • Als je graag mede beleid bepaalt door je kandidaat te stellen voor een bestuursfunctie
  • Als je graag organiseert door lid te worden van een commissie
  • Als je zo nu en dan graag wat klusjes doet, door je hiervoor beschikbaar te stellen
Vele handen maken licht werk

Eind vorig jaar heeft het bestuur alle functies op de website gezet. Graag nodig ik je, als vertrekkend voorzitter, uit om nog eens goed te kijken naar dat overzicht op onze website. Heb je belangstelling voor een van de functies, meld je dan bij Maureen via [email protected]. Weet je nog niet wat precies bij jou past, stuur dan óók een mailtje met vermelding van je belangstelling. Zo zoeken we bijvoorbeeld vrijwillgers die mee willen helpen bij het baanonderhoud of een clubactiviteit, of de keuken mee beheren, of correspondentie werk doen, of…

Rapiditas een vereniging om trots op te zijn. Rapiditas, dat zijn wij!!!

Nogmaals dank voor het vertrouwen in het bestuur en ik wens bij deze het nieuwe bestuur veel succes toe.

Met een tevreden groet,
Vertrekkend voorzitter

Cas van de Groes.

Nieuwscategorieën


Reacties

avatar
Maryvonne van Poelje 30-05-2021 09:51

Beste Cas, dankjewel voor al je inspanningen als voorzitter! Er waait een positieve en meer gezamenlijke wind bij de vereniging en daar heb jij een hele grote rol in gespeeld. Tot ziens bij Rapiditas!

avatar
Frank Sutmuller 19-05-2021 09:29

Cas Dank voor je werk en je flexibele voorzitterschap.Hoop als medelid nog vaak met en tegen je te spelen.

Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen