Nieuwe voorzitter gezocht

08 november 2021


Door: Interim Voorzitter Elroy Cocheret

De afgelopen vier maanden heb ik mij als interim-voorzitter met plezier ingezet om dingen Makkelijker, Leuker en Beter te maken bij Rapiditas. Ik heb echter besloten om mij niet langer verkiesbaar te stellen voor het voorzitterschap. Dat betekent dat Rapiditas per direct op zoek is naar een permanente voorzitter.

De afgelopen tijd heb ik kennisgemaakt met gepassioneerde trainers en prettig gewerkt met alle voorzitters van de commissies in het Algemeen Bestuur. Samen hebben we bijvoorbeeld succesvolle stappen gemaakt in het betrekken van meer leden bij de organisatie van evenementen, toernooien en competities.

Daarnaast hebben we geanalyseerd dat het voor nieuwe leden niet altijd makkelijk is om te doorgronden wat er te doen is, hoe je je kunt inschrijven, etc. De meer dan 300 leden die Rapiditas erbij heeft gekregen in 2020, willen we behouden en daarvoor is het belangrijk dat zij vrienden maken en deelnemen aan activiteiten.

De communicatiecommissie gaat daarom de informatie stroomlijnen: Er komt één centrale webpagina via waar de leden zich kunnen inschrijven voor alle toernooien of competities of evenementen.

De Evenementencommissie organiseert in dat kader een groot evenement op 13 november voor nieuwe leden en voor leden die in de commissies en anderzijds actief zijn.

Tot slot is een van de conclusies dat Rapiditas als geheel op dit moment te weinig instrumenten heeft om te luisteren naar de wensen en ervaringen van de leden. Je kunt dan denken aan schriftelijke evaluaties, maar ook aan inspraakavonden of een Adviesraad bestaande uit constructieve en kritische leden. Rapiditas is immers van jou en een goede vereniging is (mede in het kader van ledenbehoud) een luisterende vereniging.

Mijn taak als interim-voorzitter (analyse en inzetten van een verbeterplan) zit erop. Als voorzitter van meerdere verenigingen en landelijke organen heb ik verschillende culturen gezien, de ene effectiever dan de andere. Binnen het Dagelijks Bestuur van Rapiditas (penningmeester, secretaris en voorzitter) is gebleken dat we niet dezelfde visie hebben op wat besturen inhoudt en op de rollen van bestuursleden en de verenigingsmanager. Dat is de reden dat ik mij verder niet verkiesbaar stel als voorzitter. Het Algemeen Bestuur (de voorzitters van alle commissies) en het Dagelijks Bestuur gaan verder met het implementeren van het verbeterplan, met het oog op de langere termijn.

Dat betekent ook dat Rapiditas verder zoekt naar een permanente voorzitter. Help je mee met die zoektocht? Heb je een suggestie of wil je jezelf kandidaat stellen, stuur een mail naar [email protected].

Ik wens iedereen veel recreatief en prestatief tennisplezier en ik zie je graag op de baan!
Hartelijke groet,

Elroy Cocheret

Nieuwscategorieën


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen