Voorjaarscompetitie 2020 senioren

13 oktober 2019


Door: De Technische Commissie

In april 2020 start de Voorjaarscompetitie 2020 voor de senioren (17+). De competitie wordt gespeeld op vrijdagavond en op zaterdag. De woensdagavondcompetitie start later (mei/juni. Data staan nog niet in onderstaand schema).

Gemengde teams spelen 5 wedstrijden (DE, HE, GD, HD, DD), de dames- en herenteams spelen 6 wedstrijden (4x enkel en 2 dubbels). Op vrijdagavond worden er alleen dubbels gespeeld, heren, dames of gemengd. Vier wedstrijden per avond. De aanvangstijd op zaterdag is tussen 10:00 en 13:00 uur; op vrijdag- en woensdagavond beginnen de wedstrijden om 18.30 uur. Ook op zondag kan er gespeeld worden. Er is dan geen minimale leeftijdsgrens. Er worden dan door gemengde teams 8 wedstrijden (DE 2x, HE2x, DD, HD, GD2x) en door ongemengde teams 6 wedstrijden (4 enkels en 2 dubbels) gespeeld. Doorgaans begint deze competitie om 10:30 uur.

NIEUW: Bij de woensdagavondcompetitie moeten teams voor het merendeel uit spelers bestaan, die niet in het weekend competitie spelen. Dus kiezen, of weekend of woensdagavond.

8&9-competitie senioren 17+

Speel je regelmatig met vrienden maar heb je nog nooit competitie gespeeld? Formeer een team en doe mee aan de 8&9-competitie op zondag! We starten om 16:30 uur. Er moeten minstens 3 personen in een team zitten. Op elke competitiezondag worden er 2 dubbels gespeeld. Dat kan een gemengd, heren- of damesdubbel zijn, afhankelijk van de samenstelling van je team. Voor de 8&9-competitie geldt compact spelen (het spelen van een beslissend punt bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set een beslissende wedstrijdtiebreak – tot en met 10 punten, 2 punten verschil).  

Inschrijven

Bij voorkeur ontvangen we de inschrijving per team. Individueel opgeven is ook mogelijk maar geef dan goed aan wat je wil spelen. Wellicht kunnen we een nieuw team vormen of je indelen bij een ander team, eventueel als reservespeler. De inschrijving sluit op zondag 15 december. Halverwege januari ontvang je bericht in welk team je bent ingedeeld en op welke speeldag. Tot slot, de kosten voor een competitieteam bedragen €100. Dit dekt de kosten voor de reservering bij de KNLTB, gebruik van de ballen en het eindfeest voor in principe maximaal 6 personen per team. Meer personen per team mag, maar dan wordt er mogelijk een kleine bijdrage gevraagd voor het eindfeest. Van ieder Rapiditas lid wordt verwacht, dat ze 2 vrijwilligersdiensten doen. Van de competitiespelers wordt verwacht, dat zij deze diensten zoveel mogelijk tijdens de competitiedagen draaien.

Speeldagen

De speeldata van de voorjaarscompetitie kunnen hier worden bekeken: https://knltb.nl/siteassets/1.-knltb.nl/downloads/tennissers/competitie/voorjaarscompetitie/compdatavoorjaar2020-def.pdf

Vragen?

Zijn er vragen over de voorjaarscompetitie stel ze gerust aan de technische commissie.

Nieuwscategorieën